Keskkonnaameti jahinduse peaspetsialisti Jaan Ärmuse sõnul ei saa 100 protsenti kindel olla, kuna meie metsades on nähtud ka hulkuvaid koeri, kirjutab Saarte Hääl. Huntide arv Saaremaal on tema sõnul seisnud stabiilsena hulk aastaid ja varem selliseid murdmisi ei ole esinenud.

“Murdmise jäljed on iseloomulikud hundile, aga välistada ei saa, et metsas elavad koerad on õppinud murdmise selgeks,” selgitas Ärmus.

Kahtlust tekitab ka see, et murtud lammaste hulk on niivõrd suur. “Tavaliselt murravad hundid söögi, mitte lõbu pärast. Erandiks on vaid sügisene aeg, kui õpetatakse kutsikaid murdma,” selgitas Ärmus.

Alates 2001. aastast on tema sõnul Saaremaal loendatud ühtekokku kolm hunti ja järglasi ei ole neil nähtud. “Küll aga ilmusid kaks aastat tagasi Saaremaa metsadesse neli koera ja alates sellest ajast on ette tulnud ka lammaste murdmisi,” märkis Ärmus ning tõi lisaks välja, et eelmisel aastal murti Saaremaal kaheksa lammast.

Lammaste omanik Kaido Eigo lambaid murdva koerakarja juttu eriti uskuda ei taha, sest selles, kuidas murrab hunt ja kuidas koer, on suur vahe. Esimene neist haarab kohe kõri järele, teine ründab looma külgedelt või tagant. Eigo loomadel olid aga kõigil kõri läbi näritud.