"Maavanema väljavahetamist kaalun juhul kui selguvad tõsised asjaolud, mis annavad mulle aluse teha valitsusele vastav ettepanek," kinnitas Kiisler BNS-ile.

Hiiumaa omavalitsusjuhid saatsid reginaalminister Siim Kiislerile kirja, milles väljendavad oma rahulolematust Hiiu maavanema Hannes Maaseli tegevusega. Kirja on allkirjastanud kaheksa omavalitsusjuhti kümnest.

Kiisleri sõnul saabus kiri 5. juulil ja seni ei ole ta sellele veel vastanud. "Kiri oli suhteliselt formaalne ning sellest ei selgunud täpsemalt, millised on omavalitsusjuhtide etteheited. Kõigepealt tuleb väiteid analüüsida, seni ei ole vastuse sisu ette teada," nentis Kiisler.

Hiiumaa ühtse arengu parimaks korraldamiseks soovitas Kiisler jätkuvalt Hiiumaa omavalitsustel hoopis liituda. Siis tekib regionaalministri hinnangul üks mõistliku suurusega omavalitsus, mis suudaks ise Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut suunata.

Ajakirjanduses on spekuleeritud ka võimalusega, et valitsusliit valmistab reformierakonda kuuluvale Tarmo Männile ette mõnd maavanema kohta. Postimehe andmetel uuris Reformierakond juunis Hiiumaa omavalitsusjuhtidelt senise maavanema väljavahetamise kohta.

Kiisler seda teooriat kommenteerima ei nõustunud. "Hannes Maasel on Hiiumaa maavanemaks määratud kuni 2014 aastani. Kui saabub hetk, millal Hiiu maavanema koht vabaneb, siis saab rääkida ka uutest võimalikest kandidaatidest," ütles Kiisler.