"Jah, eestlaste vabanemine just samal päeval, kui ametisse astub meie uus valitsus - see võib olla kokkusattumus, aga ma ei usu seda hästi. See ei ole kokkusattumus," ütles Liibanoni uudisteportaali Lebanon Files peatoimetaja Rabih Haber Delfile.

Eestlaste vabastamine kui maineparanduskampaania uuele valitsusele?
 
Seda et tegu oli täpselt ajastatud "kingitusega" - selles on algusest peale pantvangikriisi õnneliku lõppu uskunud Haber kindel.  "Pantvangide vabastamine parandab uue valitsuse mainet ning tugevdab Beiruti keskvalitsuse jõudu."

Haber rõhutab aga fakti, et kindlasti ei tohiks mõelda, et valitsus ei oleks teinud jõupingutusi juba varem või tulevikus, kui nad oleksid teadnud, kus pantvangid asuvad.

Kristliku partei häälekandja Lebanease-Forces.com toimetajad on sama meelt ning on veendunud, et tegu on Hizbollah' meelsele valitsusele tehtud "kingitusega".

"Uus, Hizbollah ning nende liitlaste poolt kontrollitud valitsus koguneb täna esimest korda. Seda räägitakse avalikult, et eestlaste vabastamine oli justkui Süüria valitsuse kingitus Liibanonis täna kogenevale valitsusele," kommenteeriti Delfile. 

Pantvangide vabastamisel suurt haarangut ei korraldatud

"Sõjaväepolitsei ei olnud operatsioonil kaasatud, see oli röövijate nõue, et nad ei oleks juures, kui pantvangid Aarsali külas, Bekaa orus, üle antakse," kommenteeriti vabastamisega seotud fakte väljaandest Lebanease-Forces.com.

"Teel Bekaa orust Beirutisse ei olnud teel näha turvameetmeid," kinnitas ka Lebanon Filesi peatoimetaja Rabih Haber.