Linnapeal oli kuulda palju saksa, prantsuse, vene, hispaania ja ka itaalia keelt. Vene turistid rääkisid, et Tallinn on nende jaoks viimane külastatav linn.

Saksamaalt tulnud vanem paar rääkis Delfile, et Tallinnas on nad esimest korda, aga ajaloo ja vaatamisväärsustega viisid nad enne reisile tulekut ennast kurssi.

Inglismaalt tulnud keskealine naine rääkis, kuidas ta oli natukene pelglik oma esimese Eesti-külastuse üle. Naist olid sõbrad hirmutanud õudusfilmidega, milles on mainitud Balti riike. Inglanna oli aga nüüd õnnelik, nähes, et Eesti on hoopiski väga tsiviliseeritud paik.

Turistide joad liikusid kõikide vaatamisväärsuste suunas. Aleksander Nevski katedraali läksid inimesed sisse-välja ilma vahet pidamata. Populaarseimas kohas, Raekoja platsil olid laevalt tulnud veidike eksinud nägudega. Oleviste kirikusse läksid turistid rõõmuga ja torni minejaid oli meeletult palju.

Oleviste kiriku valvur Jüri rääkis, et täna on erakordselt palju turiste minemas kirikutorni. Mehel tekkis vähe vabu hetki, aina tuli piletitega kliente ta juurde.

Valvur rääkis ühe lustaka loo, kuidas kaks suuremat mustanahalist naisterahvast tornist alla tulid. Tänu naiste suuremale kehamassile ja kiriku kitsastele treppidele, pidid vastutulijad alla minema, sest ei mahtunud mööda, nii et, koos tuldi alla terve tee.

Jüri soovitus, selliste päevade puhul nagu täna on, et mitte torni minnagi.

Õnnetuste ja muu traagilise kohta ütles Jüri, et "Jumala armust ei ole midagi juhtunud".

Mere puiestee teeäär oli bussidest täna pungil. Kahekordse bussi juht rääkis, et tema on erakorraliselt täna reisijaid sõidutamas. "Kahekordseid busse palju turistide jaoks ei kasutata, sest vanemad inimesed ei viitsi treppidest ronida," ütles bussijuht.

Paidest pärit bussijuht rääkis, et täna on tema jaoks peaaegu nagu tavaline tööpäev, kuna tegelebki turistide sõidutamisega. Mees kurtis, et asjad on halvasti korraldatud. "Liiga palju busse pargib ühes kohas, tekkivad ummikud, bussid ei mahu ära," mainis bussijuht.

Giid Anu Tihkan rääkis, et tema klientideks on sakslased. "Väga korralikud ja alati õigel ajal kohal," kiitis Tihkan sakslasi. Naine rääkis, et üllatus vanalinna jõudes, et ei olegi nii palju rahvast, kui ta arvas. Giid mainis, et täna on kõik rahulik olnud, ainult üks sakslane ei olnud rahul Eestis olevate sularahaautomaatidega.