Igal aastal tähistab USA 4.juuli iseseisvuspäeva ning kohalikku USA suursaadiku residentsis oli sel puhul palutud pidulikule vastuvõtule hulgaliselt  Eesti kultuuritegelasi, poliitikuid ning USA sõpru. Tort, mis kohale toodi, oli tänavu eriti priske - suisa 200 kilo. Eesti maasikatega kaunistatud torti mekkis ka peaminister Andrus Ansip.

Suvine palavus teeb noored uljaks - seda kahjuks ka vales kohas. Nii näiteks hüppavad noored vette Pirita sillalt - tegevus, mis seab ohtu eeskätt noorte enda elu.


Eelmisel nädalal, 1. juulist hakkasid kehtima mitmed uued seadused. Sealhulgas ka uus keeleseadus, mis näeb ette, et firmadel oleks oma asutuse nimi lahtikirjutatud sildil kõigile arusaadavalt eesti keeles. Ainuüksi Tallinnas on täna aga kohti, kus ilutseb vaid võõrkeelne silt, päris rohkelt.

Kehtima hakkas ka uus liiklusseadus. Mobiil autoroolis - unustage kohe ära! Lisaks peab autos kindlasti olemas ka kollane ohutusvest - ja seda mitte pagasiruumis, vaid autosalongis. Eesti Päevaleht uuris teemat lähemalt ning leidis ka autojuhte, kellel tõesti on kollane ohutusvest nõuetekohaselt kenasti olemas.

AppleMark

Sel nädalal kutsus kaitseressursside amet ajateenistusse 1625 noormeest, mis tähendab tänavust suurimat ajateenistusse kutsumist. Lahkujatega tulid hüvasti jätma nii sõbrad ning kallimad kui ka poiste emad.

Delfi Forte käis ka omal nahal vaatamas, kuidas ajateenistusse võtmine käib.
Vaata videost!

Mart Laar vastas sel nädalal Delfi lugejate küsimustele ning mitte kõik vastused ei meeldinud kohalikule Vene saatkonnale. Vene saatkonnale olid eriti vastumeelsed Laari vastused selle kohta, kuidas Eesti kavatseb Vene tankikolonne peatada, samuti kaitseministri vastus selle kohta, et Eesti kavatseb rünnaku korral ka tagalas sissisõda pidama hakata. Loe lähemalt SIIT!


"Mina ei ole ennustaja Edgar!" vastas Edgar Savisaar Äripäeva online-intervjuus lugejate küsimustele. Loe lähemalt valikut Edgar Savisaare vastustest SIIT!

Edgar Savisaar vastab küsimustele

Sel nädalal algasid taas tööd allveelaev Lembitu juures, sentimeeter-sentimeetri haaval veeti mitme päeva jooksul laeva oma uude elukohta Lennusadama angaarides.

Sel nädalal külastasid Tallinna "Balti karika" regati raames ajaloolised purjekad.

AppleMark

Nädala suurim meelelahutusüritus Õllesummer algas juba kolmapäeval.  Õlleklaasi tõstjate seas võis näha ka lauluväljaku juhti Riho Rõõmust. Sel aastal tõstatus õllesummeri juures teemasid palju: lastekaitsjaid häiris see, et lapsed said ühe atraktsioonina tulistada jänesekostüümis inimeste pihta. Paljusid varakult pileti ostnuid häiris see, et festivali peaesineja kontsert jäi ära.

Kohapeal sai teha nagu ikka kõikvõimalikke pööraseid asju. Delfi meelelahutusportaal Publik ei löönud risti ette ja tegi kaasa kaelamurdva benji-hüppe. Vaata videost!

Vaata fotogaleriid õllesummerist!