Jaanson ütles Delfile, et tema jaoks ei ole õllesummer ei kultuuriüritus ega alkoholi propageeriv üritus, mida varjatakse muusikalise eeskavaga. "Mul puudub isiklik side Õllesummeri ja õllega, nii et see üritus pole isiklikult minu jaoks ei üht ega teist. Üritus ise saab olema selline, millisena eelkõige korraldajad, aga ka osalejad soovivad seda näha," sõnas Jaanson Delfile.

Alaealisi võiks tema sõnul Õllesummerile lubada eeldusel, et tegemist on kultuuriüritusega, kus muuhulgas kultiveeritakse õlle ja alkoholi kultuurset, ühiskondlikult aktsepteeritavat tarbimist. "Kust laps ja nooruk mujalt ikka käitumist õpib kui täiskasvanute eeskujul ning näitel. Kui tegelikkus on teine, tuleb siin vastavad järeldused teha," nentis ta.

Küsimusele, kas lauluväljak on õllesummerile parim võimalik koht vastas Jaanson eitavalt. "Ma ei arva nii. Lauluväljak on kujunenud meile pühaks kohaks läbi meie ajaloo ning üldrahvaliku laulu- ja tantsupeo. Õllesummer on populaarne, aga mitte üldrahvalik pidu. Populaarsetele üritustele on võimalik ka mujale häid kohti leida."