Peaminister Andrus Ansipi poolt 2006. aastal välja antud korralduse järgi lõpeb Toomas Kasemaa ametiaeg maavanemana 23. juulil. "Nii ma sellega arvestan. Minu viimasel tööpäeval on lahtiste uste päev. Kõik, kes tahavad minu juurest läbi astuda, saavad seda teha," ütles Kasemaa. Tal puudub praegu veel kindel mõte, milline saab olema järgmine töökoht, kirjutab ajaleht Meie Maa.

"Kõigepealt tahan suvel puhata, eks siis näeb, mis edasi saab," lausus mereväeohvitseri vanemleitnandi aukraadi omav maavanem. Kasemaa tuletas meelde, et tal on hariduse poolest olemas võimalus töötada kaitseväe vanemohvitserina. Ta on lõpetanud sisekaitseakadeemia piirivalve õppesuuna ja Balti kaitsekolledži, kus omandas kaitseväelise kõrghariduse III astme.

"Olen sellest süsteemist tulnud ja võin ka sinna tagasi minna. Otsuse teen pärast oma praeguse töö lõppemist," sõnas Kasemaa. Talle jääb arusaamatuks, miks seniajani ei ole edastatud infot, kes pannakse tema asemele, kas või maavanema kohusetäitjaks. "Sellist asja ei ole varem olnud, et üks maavanem lahkub ja kohe järgmisel päeval määratakse uus. Alati on jäänud üks tsükkel vahele, mil maavanemat ei ole," tugines Kasemaa varasemale praktikale.

Vastavalt seadusele teeb regionaalminister maavanema ametissenimetamiseks ettepaneku vabariigi valitsusele, olles enne ära kuulanud kohalike omavalitsuste esindajate arvamuse. Kuigi kuluaarides on uue maavanemana välja käidud Kaido Kaasiku nimi, kinnitati siseministeeriumist Meie Maale, et uudised uue maavanema ametisse nimetamise osas jätkuvalt puuduvad.