Delfi kiidab kõiki, kel oli mingigi panus laulu- ja tantsupeo korraldamises ning õnnestumises. Pisivead nii suure ettevõtmise juures on paratamatud, aga neid vigu eriti polnudki. Tallinna liiklus on ka suurürituseta segamini, ühiskondlikku transporti napib alati ja palavusega võitlemine on meie kliimas mõnus haruldus.

Täna on kiidulaulupäev. Täna peab tervitama ja kiitma tuhandeid noori, kes lauluga sidusid mineviku, oleviku ja tuleviku; kelle pilk on kindlam kui kunagi varem; kes ei põlga rahvapärimusi; kes usuvad, et vaid rahas ei peitu õnn jne.

Kiitma peab ka neid, kes lõid noortele võimaluse harjutada, Tallinnasse tulla, pealinnas elada, esineda ja taas rõõmsalt koju minna. Korraldustoimkonna töö oli täiuslik. Just nii täiuslik, nagu ühe massiürituse korraldamine olla saab. Ilu ja melu ei rikkunud ka haridus- ja teadusministri sõnavõtt - see oli oluliselt loogilisem kui eelmise kultuuriministri ootamatu dirigeerimissööst.

Laulu- ja tantsupeo armastajate kogukond on kordades suurem kui Andrus Veerpalu toetajaskond Facebookis või üldse eestlaste arv, kes elab Facebookis. Delfil on tunne, et laulu-ja tantsupidu võiks olla aktiivsemalt inimeste teadvuses, mitte ainult paralleelselt suurte sündmustega. Erinevas vanuses inimeste kaasamine laulu- ja tantsupidudega aitaks tihendada traditsiooni järjepidevust ja jätkusuutlikkust. See, et pidu on täna meil emotsionaalselt meeles, ei tähenda ega garanteeri, et nii on see ka aastakümnete pärast.