„Televiisorist või arvutist võib vaadata igal ajal küll kõike muud, aga laulu- ja tantsupeole lihtsalt peab kohale tulema, et seda tunnet tunda,“ ütles mudilaskooride liigijuht Aarne Saluveer.

Tänaseks on tõeks saanud kunstiliste juhtide Märt Agu ja Veronika Portsmuthi pöörane idee paigutada nii lauljad kui tantsijad lauluväljakule kokku ja jutustada üks ühine suur jutustus sellest maast.

Tantsupeo lugu räägib meile kõigile tuttavat lugu lapse sündimisest ja kasvamisest ning seiklustest suures ilmas ning siia tagasipöördumisest. Publiku ees avanev lugu toimub nö ajalises nihkes — kõik see, mida lapsed laval tantsivad, on mälupildid möödunust — kaisukarud, keksukastid ja kõik see, mis on ühele lapsele tähtis.

„Selle loo algust mäletab pildialbum nii riiulis kui meeles. Seal on suved vanamemme juures, kelle kasvatav käsi kohe taas hellust jagas. Seal on koduõu, mis õige ruttu kitsaks kippus jääma. Seal on kõik need sõpradega seigeldud seiklused me oma loodud lugudes, kus maal ja ilmal piire polnud. Ja seal on ka kõigi unistuste ja suurde ilma ihkamise algus,“ ütleb tantsupeo üks vahetekstidest, võttes hästi kokku jutustuse lapsepõlvest.

Võimsas finaalis näeme imelises tantsukeeles aga koju tagasipöördumist, oma armastuse ning oma maa leidmist.

Pileteid on saada veel erinevatesse sektoritesse. Muret nähtavuse pärast ei pea tundma, sest kasutusel on ka suured ekraanid, mis aitavad lugu jutustada ning muudavad paljud detailid ning samuti tantsumustrid hästi nähtavateks.

Tänane tantsupeo etendus on viimane võimalus sellest imelisest loost osa saada. Etendus algab kell 20.00 ning lauluväljaku väravad avatakse publikule kell 18.30.

Homne laulupidu saab alguse piduliku rongkäiguga kl 9.00 Vabaduse väljakult ning kui rongkäik lauluväljakule jõuab (orienteeruvalt kl 13.00) algab laulupidu. Pühapäeval avaneb lauluväljak publikule kl 10.00.

Täpsem piletiinfo laulu- ja tantsupeo kodulehel www.laulupidu.ee.

Tänavune laulu- ja tantsupidu on Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi üks selle suve suursündmusi.