Toronto Eesti koolikoori juht Reet Lindau-Voksepp rääkis Delfile, et temaga on Eestisse kaasa tulnud lausa 30-liikmeline koor, mis koosneb noortest lauljatest vanuses 10-23.

Mõnele väliseestlasele pidi reis Eestisse olema esimene külastuskäik kodumaale. Lindau-Vokseppa sõnul ei suuda osad noored uskuda, et on Eestis ja on siiani üsna üllatunud.

Osad jõudsid Maarjamaale juba nädal tagasi, et tutvuda kauni Eestimaaga ja teised alles üleeile. Toronto koor läheb pärast pidustusi veel nädalasele reisile, minnakse nii Saaremaale kui ka Pärnu.

Koorijuht rääkis, et ta on laulu-ja tantsupidudest osa võtnud alates 15. eluaastast ja seda üritust peab ta väga tähtsaks.

Toronto kooriliikmetest kõik siiski eesti keelt ei valda, seega õppimine toimub neil kahes keeles. Lindau-Voksepp rääkis, et ta üritab noortele seletada ka laulude mõtet, sest sõnum on siiski tähtis.

Kaugelt tulnud kooril on kaasas ka rahvarõivad, mida koorijuhi sõnul noored kannavad meelsasti.

Torontost pärit koor ööbib Olümpia hotellis ja Eestisse tulid nad oma kulu ja kirjadega.

Eesti toitu peab Lindau-Voksepp parimaks, samuti ka Eesti õlut. Ilma liiga palavaks nad ei pea, kuigi naine oli lootnud head jahedat Eesti ilma.