Keskerakonnale laekus selle nädala alguses Toomas Õispuult avaldus erakonnast välja astumiseks, ütles Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk BNS-ile.

Äriregistrisse jõudis kanne Õispuu erakonnast väljaastumise kohta kolmapäeval. Õispuu kuulus Keskerakonda alates 2002. aasta juulist.

Kaitsepolitsei pidas esmaspäeval kinni Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu, keda kahtlustatakse pistise võtmises detailplaneeringu menetlemise korraldamise eest.

"Kahtlustuse kohaselt sai Õispuu pistisena 10 000 eurot. Kahtlustus pistise andmises on esitatud ühele isikule. Kriminaalmenetluse raames on teostatud mitmeid läbiotsimisi," teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja, lisades, et rohkem ei pea prokuratuur praegu võimalikuks uurimist kommenteerida.

Kriminaalasja menetleb kaitsepolitseiamet, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Prokuratuur ei pidanud vajalikuks taotleda Õispuu vahistamist ning praeguseks on mees vabaduses.

Kolmapäeva pärastlõunal kinnitas Õispuu Postimehele, et lahkub ametist. "Praegu olen puhkusel kuni 17. juulini. Siis lähen tööle ja 1. augustist lahkun omal soovil," ütles Õispuu.

Õispuu on olnud abilinnapeade Eha Võrgu, Taavi Aasa ja Toomas Vitsuti nõunik, linnaplaneerimise ametit juhib ta alates 2007. aasta septembrist.

Käesoleva aasta alguses teatas ETV saade "Pealtnägija", et Õispuu ja linnavolikogu esimees Toomas Vitsut olid osanikud firmas Eastern Shipping Group, millele kuuluv laev tegeles muuhulgas relvade ja lõhkeaine veoga Liibüasse. Tookord väitsid mõlemad mehed, et nad ei olnud relvaärist teadlikud.