Täna keskpäeval olid tantsupeo proovid lauluväljakul veel rahulikud, tantsijaid kohal korraga palju polnud ja mitmed neist pikutasid või puhkasid vilus.

Lauluväljakul olid püsti juba mitmed müügitelgid ning pikkades jäätise järjekordades olid lapsed ootamas külma maiust.

Esmaabi töötajad käskisid lastel kanda mütse või vähemalt pearätte. Minestamisi ega terviseprobleeme, nende sõnul, pole eriti olnud.

Paidest pärit Rainis (18), Anatoli (19) ja Erlend (17) palavuse üle ei kurtnud, olid pigem õnnelikud, et on päikesepaisteline, mitte vihmane ilm.

Poisid olid väsinud, aga siiski heas peomeeleolus. Ööbimiskoha üle olid nad eriti õnnelikud ning kiitsid ka oma tantsuõpetajat Marika Kuusikut, kelle tituleerisid nad parimaks.

Rainis rääkis, et tänavu on tema esimene tantsupidu, aga laulupeol on osalenud juba viis korda. "Tantsimine on väga vinge," ütles Rainis põhjuseks, miks just selle alaga ta oma aega sisustab, ning lisas, et suur osa on rühmaelul, mitte ainult esinemisel. Tantsija rääkis, et veedavad palju aega koos oma tantsurühmaga ning mainis, et alles hiljuti käisid seikluspargis.

Ainus asi, millega noormehed rahul polnud, oli pidev ootamine, oodati nii oma korda tantsuplatsile kui ka platsil olles korraldusi.

Tantsurühma Leigarid tantsija ja tantsuõpetaja Kaie Kuut on tantsu-ja laulupeol osalenud alates kuuendast eluaastast.

"Tantsimine on popp," ütles Kuut. "On mingisugune taasärkamine koolilaste seas," lisas Leigarite tantsija. Naise sõnul soovivad gümnaasiumis olevad noored rahvatantsu väga hea meelega õppida.

Pelgulinna Gümnaasiumi tantsijad Karmen (9) ja Trevor (10) alustasid tantsimisega juba esimeses klassis, tänavu on mõlema jaoks esimene laulu- ja tantsupidu. Karmen mainis, et on õnnelik, et saab kodus ööbida.

"Hästi meeldib," ütlesid kõik Pelgulinna Gümnaasiumi noored tantsijad oma arvamuseks laulu-ja tantsupeost.

Tantsijad ei peljanud oma sõnul pikki päevi täis harjutamist, Tallinna liiklust ega palavat ilma. Olid rahul nii toitlustamise, ööbimise, korralduse kui ka kõige muuga. Tantsupeole tulid nad kõik rõõmu ja energiaga. Harjutada on neil veel aega kuni nädalavahetuseni ning siis toimub suurejooneline esinemine kogu Eesti rahvale.

Laulu- ja tantsupeol osalejad saavad lõunat süüa hiigelsuures välisööklas, kus peolistele keedetakse nädala jooksul supiks 22,4 tonni supipõhja ehk ligikaudu 106 400 kausitäit suppi. Supp ise aga saab valmis kaitseliitlaste ja naiskodukaitsjatega abiga, teatavad TV3 "Seitsmesed uudised".