Aadressil Rävala puiestee 8 asuvas viisakeskuses maksab dokumentide vormistamise teenus 21 eurot. Need inimesed, kellel on õigus saada Venemaa viisa tasuta, saavad oma dokumente tasuta vormistada ka viisakeskuses. Uue keskuse avamine viisade kättesaamise aega ei mõjuta ning endiselt kulub taotluse esitamisest viisa kättesaamiseni kuni kümme tööpäeva. Viisakeskus teenindab viisataotlejaid eesti, vene ja inglise keeles, vahendab BNS.

Viisakeskuse tööd korraldab Invisa Fiduciary Services OÜ, kes sõlmis selleks Venemaa saatkonnaga lepingu. Seni sai Venemaa viisa taotlemiseks dokumente esitada vaid saatkonnas ja väljaspool Tallinna asuvates konsulaaresindustes.

Venemaa suursaadik Juri Merzljakov ütles teisipäeva õhtul viisakeskuse avamise puhul korraldatud pressikonverentsil, et Eestis antakse aastas välja umbes 70.000 Venemaa viisat. Merzljakov kutsus pressikonverentsil nimetama ka vene keeles rääkides viisade vormistamise kohta eestikeelse sõnaga "viisakeskus".

Vene saatkonna konsulaarosakonna juhataja Sergei Stapanov avaldas lootust, et ka turismifirmad hakkavad edaspidi viisade vormistamisel kasutama saatkonnahoone asemel viisakeskust. Stepanovi sõnul annab viisakeskuse avamine saatkonnale võimaluse luua paremad tingimused asjaajamiseks Venemaa kodanikele.