Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti taksokomisjoni esimees Feliks Undusk ütles ETAle, et mitmes taksopeatuses valitseb nn taksomaffia ning seal saavad kliente oodata ainult valitud taksojuhid. Teisi taksojuhte ähvardatakse autokummide lõhkilõikamisega või lubatakse lausa peksa anda. Unduski sõnul on paar sellist juhtumit juba olnud.

Undusk ütles, et taksojuhtidele on kõige ohtlikumad peatused Sõpruse kino ja Hollywoodi klubi esine plats ning Venuse ööklubi ees olev peatus. Vanalinnas on ohtlik ka Kullassepa-Kuninga-Harju tänava ristmik. Samas on linna hallata praegu ligi 70 peatust, kus peaksid tohtima seista kõikide firmade taksod, lisas ta.

Undusk ütles, et viimasel ajal on olnud väga palju kaebusi klientidelt, keda taksojuhid on arvega petnud.

Samas napib Tallinnas taksokontrolle, keda on 1500 takso kohta vaid kaks, lisas Undusk. Taksojuhtide trahvimise on keeruliseks teinud ka 1. septembril jõustunud väärteomenetluseseadustiku rakendamine, ütles ta.

“Lähiajal peaks valitsusse jõudma uus ühistranspordiseaduse muutmise eelnõu, mille kohaselt antakse omavalitsustele õigus ise kvaliteedinõudeid kehtestada,” ütles Undusk ETAle. Tema sõnul annaks see linnale rohkem võimalusi taksosid ja nende juhte kontrollida ja vajadusel ka karistada.