Ametlikult saadikud siiski ei puhka, 2007. aastal vastu võetud riigikogu liikme staatuse seadus kaotas rahvaesindajate nõudmisel nende puhkuse. Sellest tulenevalt peaks riigikogu liige töötama 24 tundi ööpäevas ja 365 päeva aastas. Suvel kohtuma valijatega, istuma komisjonides ja välislähetusigi kavva võtma.

Liisa Pakostal on suvel plaan võtta nädal-paar puhkust, ülejäänud aja sisustab ta tööga. Pakosta sõnul on ta graafik kellaajaliste kohtumiste poolest vaid veidi hõredam kui istungjärkude ajal.

Vladimir Velman osaleb suvel Rahvusvahelises Õigeusu Assamblees Pariisis. Juulis ja augustis sõidab riigikogu liige Eestis ringi ja osaleb mitmetel rahvakoosolekutel. Põhja-Tallinna Halduskogu esimehena tööta ta ka linnaosas. Velmani on võimalik puhkamast leida Lohusalust.

Riigikogu liige Marika Tuus rääkis, et tegi eelmine suvi omamoodi rekordi ja külastas 52 sündmust oma piirkonnas. Ürituste külastamine kuulub ka tema selle suve tegevuste alla, aga ka komisjonitöö ja koosolekud.

Rainer Vakra, kes on keskkonnakomisjoni Euroopa Liidu asjade komisjoni liige kavatseb oma suve sisustada seaduste ettevalmistamisega ja ka maakohas vanavanemate abistamisega.

Riigikogu liikmel Kalev Lillol on selleks suveks üks unelmate plaan. Lillol on soov kõik Harjumaa nn kergliiklusteed läbi sõita. “Ma pole tänaseks veel paika pannud täpset kuupäevalist kava, aga umbes 40km pikkune igapäevane retk oleks nii intellektuaalselt huvipakkuv kui ka tervislik,” ütles Lillo. Valijatega plaanib riigikogulane kohtuda rattateel.

“Jaanitulel ei kohtu ei valijate ega ka suvaliste külajoodikutega. Ma lihtsalt ei teegi jaanituld: suurem jauramine käib närvidele, väiksema tule kustutaks vihm ära,” ütles Juku-Kalle Raid. Riigikogulasel on vaja veel teha paar parlamendiga seonduvat tööd ja tegeleda ajalehega KesKus.

Inara Luigas rääkis, et mitmed asjad jäid lõpetamata istungite lõppemisel, millega tuleb nüüd tegeleda. “Käin iga päev tiigis ujumas ja igaastane reis lapselastega ja muu traditsiooniline-lilleaed, hoidistamine, seenemetsad,” nimetas Luigas oma suveplaanid.

Hea lugeja, kas sina oled suvel riigikogu saadikuga kohtunud? Anna sellest teada artikli kommentaarides või kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee!