“Tänavu saime linnalt 26,2 miljonit krooni, kuid neljapäeva hilisõhtul vastuvõetud eelarve järgi saame järgmisel aastal vaid 24,5 miljonit,” ütles ETAle loomaia direktor Mati Kaal. Tema sõnul paneb see loomaia väga raskesse olukorda, sest samal ajal tõusevad nii elektri- kui küttehinnad. Samuti tuleb tõsta miinimumpalku, mida saab suur osa loomaaia töötajatest.

Omavahendite plaaniks on pandud loomaaiale järgmiseks aastaks 5,5 miljonit. “Ei teagi, kuidas seda raha kokku saada, sest enamus meie tulust tuleb piletimüügist, kuid kui tõstame piletihindu, siis ei saa jälle paljud väikeste lastega pered meile enam tulla,” ütles Kaal.

Kolmandiku loomaia kuludest moodustavad töötajate palgad. “Me ei saa ju 200 inimest ilma töötasuta jätta. Lisaks tuleb osta loomi tuleb sööta, lisaks veel kütmised ja koristamised,” ütles loomaaiajuht.

Linna sellise nö jõulukingi tõttu ei saa ka loota, et loomaaial järgmine aasta sama hästi läheks kui tänavu, sest 1,6 miljoni kroonine auk eelarves annab ikka tunda, lisas Kaal.