Suvekuudele kohaselt on puhkustemeeleolus inimestele senisest olulisemad nädalavahetused, sel nädalal toimus Järvakandis Rabarock ning Pärnus alustas taas Watergate'i veefestival. Vaata fotoülevaadet läinud nädalast!

Õiguskantsler Indrek Teder andis riigikogu esimehele Ene Ergmale üle õiguskantsleri 2010. aasta tegevuse kirjaliku ülevaate. Indrek Teder kritiseeris seekord teravalt kohtute kõrgeid riigilõive.

Juuniküüditamise aastapäeval olid küüditatud kutsutud pidulikule vastuvõtule Kadrioru roosiaeda. Kingitusi toodi ka presidendile.

"Teie juuresolekul on päris keeruline kurta, et elu on ränk või raske. Peale teie ei ole kellelgi seesuguseks kurtmiseks moraalset õigust,“ ütles riigipea oma sõnavõtus. “Ma tänan teid Eesti Vabariigi nimel, et leidsite jõudu elada üle ja tõusta kõrgemale kurjusest ja kannatustest."


Eelmisest aastast tegi kokkuvõtte Eesti Pank, Eesti Panga president Andres Lipstok esitles Eesti Panga 2010. aasta aastaaruannet ka riigikogule.


Milline peaks olema koolitoit, kuidas oleks võimalik teha odavalt aga tervislikult? Evelin Ilves käis uudistamas, kuidas ja mida oskaksid koolitoidu eelarvega teha restorani tippkokad. 

„Lisaks sellele, et toit oleks tervislik, on tähtis ka see, et me teaksime, kust see tuleb ja mida lapsed söövad. See ei tee ühegi koolijuhi ega koka elu kergemaks, vastupidi - see on üpris keeruline. Põhjamaades on juba tervete linnade kaupa mindud üle ainult kohalikule toorainele ja taastatud lepinguid kohalike talunikega. Ma arvan, et see on miski, mida Eestis võiks samuti teha," ütles Evelin Ilves.


Prügi hakkab andma sooja ja valgust: sel nädalal pandi nurgakivi Eesti esimeselejäätmeenergiaplokile. 2013. aastal valmib Iru elektrijaamas uus energiaplokk, mis võtab kasutusele jäätmete energia, et toota sellest tõhusas koostootmisrežiimis elektrit ning Tallinna ja Maardu piirkonnale soojust. Nurgakivi panemisel võttis korraks kellu kätte ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

President Toomas Hendrik Ilves korraldas sel nädalal vastuvõtu eestlastele, kes pärast välismaal viibimist on taas leidnud tee koju Eestisse. Vastuvõtul oli pooltuhat külalist, lisaks koju naasnud eestlastele olid kutsutud ka projekti algatanud ja selle arengule kaasa aidanud inimesed.

Riigikogu ootab ees pikk suvepuhkus - ligi 90 päeva! Uuesti kogunevad saadikud Toompeale alles 13. septembril. Seda, kas vahetult enne suvevaheaega kabineti võtme üles leidnud riigikogulane Peeter Võsa suvel ka kontorit kasutab, kuuleb juba sügisel.


Lätis, Salacgrīvas asuvad jahtklubis kohtus Toomas Hendrik Ilves oma Läti kolleegiga. Tegemist oli viimase korraga, kui Toomas Hendrik Ilves ja Valdis Zatlers kohtusid riigipeadena, sest juuli alguses asub Läti presidendi ametisse Andris Bērziņš.


Allveelaevad Tallinnasse just iga päev ei satu, Saksa mereväe allveelaev U 33 koos kahe abilaevaga tuli aga siia nädalavahetust veetma küll. Laevad peatusid Tallinnas olles tagasiteel Läänemerel peetud õppuselt.


Kokkusattumus: sel nädalal esines karskusliidu aastakoosolekul alkoholipoliitika teemalise kõnega IRLi poliitik Margus Tsahkna, kel vaid nädal varem tuvastati autoga sõites 0,28 promilline alkoholijoove.

"Täna hommikul tuvastati mul 0,28 jääknäht, kahetsen siiralt. Soovitan kõigil, kes hommikul rooli istuvad ja ennast täiesti korrektselt tunnevad, siiski alkomeetriga oma seisukord ülekontrollida," soovitas Tsahkna Facebookis.


Reedel avati pärnakatele taas Pärnu vallikäär. Linnapea Toomas Kivimägi keeras lukust lahti ka uued sepistatud väravad.

Reisifirma Estouri ootamatu pankrott tekitas meelehärmi klientidele, kellele uudis juba makstud reiside ärajäämise kohta tekitas paksu pahameelt. Delfi lugejad saatsid Delfile mitmeid videoid, kus on näha, et kontoris välditakse pahaste klientidega suhtlemist ning hävitatakse dokumente.

Indrek Taradi esilekerkmine võimaliku presidendikandidaadina on andnud muidu pea olematuks kujunenud diskussioonile hoogu juurde. Laupäeval esines Tarand Keskerakonna volikogus kõnega.

Sel nädalal võis Eestis näha kuuvarjutust. Kuigi reeglina sai loodusnähtuse jäädvustamisel takistuseks vihmane ilm ning pilved, siis oli siiski kohti, kus oli varjutust võimalik jälgida. See foto on tehtud Tallinnast paarkümmend kilomeetrit eemal, Munalaskmel.

Nädalavahetus kuulus aga meelelahutusele. Watergate'i raames andis Pärnus kontserdi popstaar Seal, kes saabus omal käel Eestisse mitu päeva varem.

Ka said sel nädalal kontsakingajooksu sõbrad oma võistluskingad kapist väljavõtta.

Andunud fännid Rabarockil: kuigi festivalile traditsiooniliselt tibas vihma, ei seganud see Rabarockile tulnute peotuju. Vaata fotogaleriid!

Rabarock 2011, 1. päev