Teisipäeval kohtus haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo Eesti kunstiakadeemia rektoraadiga. Kohtumine kujunes kirglikuks. Jutuks võeti Kunstiakadeemia ning selle uue hoone, mis tõotab järjekindlalt plaanitust kallimaks kujuneda, tuleviku küsimused, kirjutab Eesti Päevaleht. 

Akadeemia rektori Signe Kivi sõnul avaldas minister kohtumisel arvamust, et Kunstiakadeemia pole täiemõõduline avalik-õiguslik ülikool. „Murelikuks teeb ka ministri väide, et otsustajate hulgas ei ole kunstivaldkonna toetajaid," lausus Kivi kohtumist meenutades.

„Ma väidan jätkuvalt, et avalik-õiguslik juriidiline isik, kes vastutab oma tuleviku eest, peab olema võimeline ise oma majandusküsimusi lahendama ning kui tal seda võimekust pole, siis on ta ohus," ütles Aaviksoo ja täpsustas, et Kunstiakadeemia võimalused luua jätkusuutlikuks edasiminekuks vajalik puhver muude tulude ja erialadega üsna tagasihoidlikud.

Eesti Päevalehe allikate sõnul olevat Aaviksool ka plaan puhuks, kui Kunstiakadeemia jätkusuutlikuks ei osutu. Minister olevat väidetavalt öelnud: "Üliõpilased jaotuks Tallinna ülikooli ja TTÜ vahel ja need kelle erialasid seal pole, saadame välismaale õppima." Aaviksoo ise seda sõnastust ei kinnita.