„Lisaraha kohalike teede korrashoiuks hakkab ministri ettepaneku kohaselt tulema kütuseaktsiisist. Kui praegu eraldatakse laekuvast kütuseaktsiisist kohalikele omavalitsustele 5 protsendi, siis toetusrühma ümarlaual leppisime kokku, et see summa peaks tõusma järgmisest aastast 10 protsenti peale,“ rääkis Kokk IRLi pressiesindaja Kaido Kuke vahendusel.

„Tuleb teadvustada, et riik peab hakkama aasta-aastalt aina rohkem panustama kohaliku taristu arengusse. See peab hõlmama uuendusi nii maantee- kui raudteetranspordis. Senise kütuseaktsiisist laekuva viie protsendiga ei ole kohalikel omavalitsustel olnud võimalik teede korrashoidu piisavalt panustada, et tagada nende kvaliteet,“ lisas Kokk

Samuti märkis Kokk, et järgmise kahe aasta jooksul saabub Eestisse 20 uut diiselrongi ning lisaks on Eestisse tulemas üle 500 elektriauto. „See kõik eeldab korraliku taristu olemasolu. Kui me ei hakka infrastruktuuri arengusse täna panustama, siis homme oleme jäänud sellega lootusetult hiljaks,“ sõnas Kokk.

Riigikogu omavalitsuste - ja regionaalpoliitika toetusrühma ümarlaual osales majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning üle 30 omavalitsusjuhi ja teadlase.