Indrek Tarand: “Keskerakond varastas mu hääli!”

Euroopa parlamenti saanud Eesti edukaim üksikkandidaat Indrek Tarand oli pärast eurovalimisi veendunud, et Keskerakond varastas temalt tuhatkond valijahäält.

“Mulle ei meeldi need, kes ei oska ei väärikalt võita ega väärikalt kaotada. Jant, mida Keskerakond etendab häälte ülelugemisel ning sellega kaasnev parteiline terroriõhustik on piinlik ning alandab Eesti Vabariiki,” kirjutab Tarand oma veebilehel.

Selleks, et väärikus saaks taastatud on Tarand enda sõnul sunnitud nõudma häälte ülelugemist Ida-Virumaal, kus tal on kindlaid andmeid Keskerakonna häälte vargusest

“Vali inimene, mitte kohuke!”

Kohalike valimiste ajal avaldas Tarand  ajakirjanduses üleskutseid, milles soovitab inimestel kindlasti kohaliku volikogu valimisel osaleda.

Keskerakonna rohelist tooni kasutavates reklaamides ütleb Tarand, et “Kui sa ei vali, pole sa minu sõber”, samas on tema teine sama kujundusega reklaam aga üsna sõnaselge, öeldes, et “Vali inimene, mitte kohuke!”

Sellele vastas Keskerakond omakorda online-meedia reklaamides: “Isegi Indrek Tarand ütleb, et tule valima. Tee seda kindlasti ja vali Keskerakond.”

Edgar Savisaar: kas te usaldaksite  oma valla Indrek Tarandi kätte?

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutas 7.septembril 2009. oma blogis järgmist:

Tahan teid hoiatada! Tarandi ja Klenski tüüpi valimisnimekirjad tekitavad varem või hiljem pettumust. Mäletate, kuidas pettuti Res Publicas ja pettumuse on valmistanud ka Rohelised. Juhuvaliku põhimõttel ühendatud inimesed, kes valituks osutudes hakkavad igaüks ajama oma asja, ei saa pikalt koos püsida. Nii Indrek Tarand kui Dmitri Klenski on mõlemad silmapaistvad kõnemehed, aga kas te usaldaksite oma linna või valla nende kätte? Kas te arvate et nad saaksid hakkama teede ja ühistranspordiga, lasteaedade ja koolidega, parkide ning linnaplaneerimisega. Kas see on neid üldse senini huvitanudki? Või ajavad nad mõlemad vaid ühte asja, pakuvad end välja kriitikutena, kes samas ise pole võimelised tegudega midagi parandama.

Tarand: Edgar Savisaar ei salli Eesti vabariiki

23.detsembril 2010 rääkis Indrek Tarand  Kuku raadios järgmist:

„Minu Keskerakonna mõtestamise alus on see, et kõigepealt tuleb teha tema liidri psühhoanalüüs,“ Ma jätaks lapsepõlveaastad delikaatselt kõrvale, aga põhiline traagika, mis juhtus, oli see, et perestroika aegadel nägi Savisaar noore kommunistina, et tal on võimalus tõusta ENSV kommunistliku partei juhiks, asendada ebapopulaarne Karl Vaino ja hakata ise Moskvale kuulelikuks batjkaks.“

Siis aga toimus pöördeline hetk ja taastati Eesti iseseisvus, kus Savisaarel tuli Tarandi sõnul konkureerida demokraatlike erakondade poliitiliste platvormidega.

„Ta ei andesta seda kunagi. Ta ei salli Eesti vabariiki, sest see võttis võimaluse olla tal Eesti NSVs nr 1,“ kõneles Tarand. „Nüüd saab ta olla kõigest Tallinna linnapea, kus ta muidugi suure armastusega nõukogude elustiili korraldab.“

Indrek Tarand: poliitikast võiks eemaldada Savisaare, Ansipi ja Seli

Europarlamendi saadik Indrek Tarand rääkis 18. veebruaril 2010. eetris olnud TV3 „Värske Ekspressi” telesaates, et juhul, kui kuldkalake talle valida annaks, eemaldaks ta Eesti poliitikast Edgar Savisaare, Andrus Ansipi ja Neinar Seli.

Kui saatejuht Mihkel Raud selgitust küsis, ütles Tarand, et kaks on valitsuserakonnast ja üks opositsioonist. Samas rääkis Tarand, et tegelikult sooviks ta kuldkalalt midagi muud.

„Paluksin, et tuleks inimesi [poliitikasse — toim.] juurde. Ma naivistlikult usun, et kui inimesi tuleks juurde, jääks vähem võimalusi sulitsemiseks,” ütles Tarand.

Tarand: Savisaar ajab jälle jama!

21. septembril 2010 kirjutas Indrek Tarand oma blogis:

Veel paar aastat tagasi rääkis Savisaar võitlusest „30 rikkama perekonna vastu”. Nüüd aga lausub kõhklematult, et riigi valitsus peab „eelkõige arvestama majandusELIIDI huve”. Ja vaatab muheledes, kuidas mõni õmblus kärisedes esimeest ja Nobeli preemiat seostada püüab!

Vaatamata John McCaini kampaaniapingutustele, pole liberaalse turumajanduse ja vabakaubanduse ideedele tänases situatsioonis lihtsalt kohta. Nii nagu Hitleri jampsile polnud koolitatumatel inimestel omal ajal midagi vastu panna. Nendesugustel polnud enam paika päikese all. Või kas on kellegi meelest võimalik, et Lasnamäe ringkonnas saab arukas inimene kõige rohkem hääli? Pole võimalik!