Esmaspäeval kutsus Tõnu Kaljuste ajakirjanikud Naissaarele kus tulid jutuks suvised etendused saarel ja Tallinnas.

Koolivaheaega linnas veetvate laste jaoks algasid suvised lastelaagrid. Väiksed jalkasõbrad käisid uudistamas ning mängimas ka suurel A Le Coq Arenal.

Maikuust kehtima hakanud uus meresõiduohutuse seadus ei nõua enam paadisolijailt päästevesti ning tõesti näiteks Pirita jõe paadilaenutuses ei näi keegi külastajatest päästevesti ka selga tõmbavat. Loe lähemalt SIIT!

Haridusminister Jaak Aaviksoo kõne TTÜ arengufoorumil tekitas ootusi - haridusministrilt oodati seisukohta, kuhu liigub meie kõrgharidus. Loe lähemalt SIIT!


Riigipea Toomas Hendrik Ilves andis sel nädalal Kadriorus üle vabariigi presidendi kultuurirahastu noorekultuuritegelase preemia dirigent Risto Joostile ning eripreemia poeedile, esseistile, tõlkijale ja eelarvamustest vabama ühiskonna kujundajale Eestis Igor Kotjuhile.


Eestimaa rannad on olnud kogu nädala meelissihtkohaks. Päevitajaid jagub kõikide suuremate ja väiksemate veekogude äärde. Loomulikult ootab päevitajaid ka Pärnus asuv naiste plaaž. 


Kolmapäeval Eestis kontserti andud Jamiroquai ei läinud aga sugugi otse koju vaid leidis aega põigata ka kolmapäevasele Ladys Night peole Tallinna ööklubis Hollywood. Eesti tüdrukud näisid staarile meeldivat.

Jamiroquai

Kuigi Eesti naiste tantsupidu Jõgeval etendused olid alles pühapäeval, siis proovid algasid juba reedel. Kogu nädalavahetuse olid Jõgeva ning selle lähiümbruse staadionid tantsijaid täis ning naiste jõud ei raugenud ka ööl enne tantsupidu: maha peeti suur ja uhke simman.

Sel nädalal Rotermanni kvartalis olnud taevarestoranis sai lisaks heale toidule nautida ka teistmoodi Tallinna vaateid.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar sõitis sel nädalal Monacosse, et autasustada Eesti-Monaco elektriautode ralli võitjaid. Linnapea reis läheb makumaksjale maksma ligi 6000 eurot. Loe lähemalt SIIT!

Ööl vastu kolmapäeva toimus plahvatuses Tallinnas Ehte tänavalasuvates garaažides, mis on elumajadest kuskil 50 meetri kaugusel.Garaažidest toodi hiljem välja tules hävinud autod.

Jüri Jaanson esitles sel nädalal omanimelist raamatut.


See kummaline vaatepilt avanes aga nn ulmepiknikul. Soome instituudi korraldatud piknik leidis aset Balti jaama fuajees, mis oli selleks puhuks saanud endale rohelise murukatte.

Briti saatkonna korraldatud kuninganna Elizabeth II sünnipäeva pidu tähistati Eestis brittidele kohaselt: daamid tulid üritusele kaunite kübaratega.

Rohujuuretasand: Tallinn andis välja uued heakorra nõuded, millega on kinnistute omanikel kohustus hoia muru madalamana kui 15 sentimeetrit. Siiski, kui joonlauaga mõõta üle linna hallatavad muruplatsid, siis paljudel kõrgub muru mõnuga kõrgemale kui ettenähtud 15 sentimeetrit.

Suvel jätkuvad täie hooga ka rahvaspordiüritused. Sel nädalavahetusel toimus taas Harku järve jooks. Osalesid? Leia ennast fotodelt!

Loojuva päikese kiirtes laupäeval peetud teine punklaulupidu tõi kokku pungisõbrad ning antud muusikastiili kodumaised elavad legendid.

Pildil jagavad peaaegu, et kallistust kunagised esipunkarid Villu Tamme ja Üllar Saaremäe. 

Rahvatantsurühm "Kadrioru Kadrid" on üks nendest kollektiividest, mis osales suurel Eesti naiste tantsupeol. Tantsimises lööb kaasa ka naiste tantsupeo patroon Evelin Ilves.