Lisaks uputusele on lasteosakonna seina tekkinud praod ning riietusruum ja selle taga paiknev duširuum on unustatud kütteta, kirjutab ajaleht Sakala.

“Praegu käime asjast kuidagi üle, aga selge on, et selline olukord saab kesta vaid ajutiselt, vee sissetungimine tuleb seisma panna,” ütles raamatukogu juhataja Evi Murdla.

Ta rääkis, kuidas töötajad terve nädalavahetuse keldrikorrusele tungiva veega võitlesid ja pidid end kaotajaks tunnistama. Nüüd on keldrikorrusel paikneva hoidla põrandasse tehtud auk, kuhu vesi koguneb. See pumbatakse keldrist välja ning et ruumid liiga niiskeks ei muutuks, on tööle pandud niiskusimurid.

Neljapäeval tulid raamatukokku projekteerijad RTG Projektbüroost, ehitajad Facio Ehitusest ja linnavalitsuse ehitusspetsialistid.

Koosolijad leidsid, et üks uputuse põhjusi võib olla koht, kust on sisse toodud sidekaablid. Teiseks oli spetsialistide arvates halb idee katta õueala kivisillutisega, mille pealt vesi imbub pinnasesse nii suures koguses, et drenaaž ei suuda seda piisavalt kiiresti ära juhtida. Kivi asemele otsustati panna asfalt.

Linnavalitsuse ehitusinsener Aavo Saar rääkis ka sellest, et katusetegijad on parandamas kahte neelukohta, mis läbi jooksevad. “Praegu pole vesi veel läbi vahelae imbunud, aga see võib varsti jutuda,” ütles ta.

Kolmas avariikoht on raamatukogu rõdu, kust vesi samuti läbi valgustite sisse tungib.

Lähemalt uuriti ka mõrasid lasteosakonna seinas ja administratsioonitiiba viiva ukse kõrval. Siin said asjatundjad varisemisohtu kartvaid raamatukogutöötajaid lohutada, kinnitades, et varisema ei hakka midagi, lihtsalt eri materjalid, antud juhul kips ja puit, on valesti kokku pandud ja kipuvad nüüd teineteisest irduma. Ühenduskohad vajavad elastset täidet ja katteliistu.