Pentagoni esimene ametlik küberstrateegia, mille esimesi mittesalajasi osi oodatakse avalikustatavat järgmisel kuul, on esimene katse vastu seista muutuva maailma ohtudele. Üksainus häkker võib kujutada endast USA tuumareaktoritele, metroodele või torujuhtmetele sama suurt ohtu kui vaenuliku riigi sõjavägi, kirjutab Wall Street Journal.

Viimased rünnakud Pentagoni oma süsteemide vastu ning Iraani tuumaprogrammi saboteerimine Stuxneti viiruse abil on küberrünnakute tõrjumisele uue ametliku lähenemise andmise väga aktuaalseks muutnud. Võtmesündmus toimus 2008. aastal, kui vähemalt ühte USA sõjaväe arvutisüsteemi sisse murti. Sel nädalal tunnistas suur USA sõjatööstusettevõte Lockheed Martin, et sealsetesse arvutitesse on sisse murtud.

Pentagon pole samas tegelnud mitme delikaatse küsimusega, näiteks sellega, kas USA võib kunagi päriselt kindel olla selles, kust rünnak pärit on, ning kuidas määratleda, kas rünnak on piisavalt tõsine, et seda sõjategevuseks pidada. Need küsimused on USA sõjaväes seni vaidluste objektid.

Üks Pentagonis toetust koguv idee on samaväärsuse mõiste. Kui küberrünnak põhjustab samal viisil surma, kahjustusi, suuri purustusi või segadust nagu põhjustaks traditsiooniline sõjaline rünnak, kaalutaks sellele vastuseks jõu kasutamist.