“Ivar Soopani kasuks rääkis nii üle-eestilises kui ka kohalikus väljaandes töötamise kogemus, põhjalik kursisolek Lääne-Eesti sündmustega, oskus tehnikaga umber käia ning valmidus ka üksinda keerulistes oludes hakkama saada,” selgitas ERRi uudistejuht Urmet Kook.

"Olen suur rahvusringhäälingu austaja, aga veel paari nädala eest poleks arvanud, et ise ka sinna tööle satun," ütles 12 kandidaadi hulgast uude ametisse valitud Soopan, kes jätkab ühtlasi uudisteportaali Läänlane tegemist.

Ivar Soopan (39) on töötanud ajakirjanduses 1993. aastast, ta alustas just Läänemaal, Haapsalus. Soopan töötas viis aastat ajalehes Lääne Elu ja seejärel kümme aastat Tallinnas Eesti Päevalehes eri ametites alates küljendajast ja lõpetades uudistetoimetuse juhina. Kolm aastat tagasi naases ta Lääne Elusse, kus oli viimasel aastal peatoimetaja. Hiljuti käivitas Soopan edukalt Läänemaa esimese uudisteportaali Läänlane (www.laanlane.ee). Soopan on tuntuks saanud ka oma reportaažidega keerulistes sõja- ja looduskatastroofi piirkondades. Viimastel aastatel on ta avaldanud laste- ja noorteraamatuid.

Rahvusringhäälingu tele- ja raadiouudistes saab Lääne-Eesti korrespondendi Ivar Soopani lugusid näha ja kuulda hiljemalt augustikuus.