“Jätkuvalt saab kinnitust, et keskuse viimine Pärnusse võib inimese pikaks ajaks abita jätta,” ütles Hiiumaal valu kannatanud inimese lähedane. Saaremaalt nädalavahetuseks perele Hiiumaale külla läinud naine rääkis Saarte Häälele, et nad helistasid laupäeval kiirabisse ja ütlesid aadressiks Hiiumaa, Pühalepa vald, Hellamaa. Nimelt vaevas tema õde juba teist päeva peavalu, millele kuus valuvaigistitabletti leevendust ei toonud. Häirekeskusest lubati abi saata.

Poole tunni möödudes olid hädasolijad valmis uuesti kiirabisse helistama, kui telefon helises ja küsiti, kas nemad kutsusid kiirabi. “Vastasime jaatavalt ja siis tuli välja, et abi oli Muhumaale Hellamaa külasse saadetud. Saime ikka päris vihaseks, inimene võib ju selle ajaga juba ära kooleda,” ütles pahane naine. Nende ees vabandati ja saadeti seekord juba Kärdlast kiirabi, mis jõudis kohale 15 minuti pärast.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuhi Edvi Freibergi sõnul määras häirekeskuse Lääne-Eesti keskuse päästekorraldaja väljakutse prioriteediks B (braavo) ning registreeris kutse andmebaasis kell 18.55. Braavo-kutse korral tuleb häirekeskusel anda kiirabibrigaadile väljasõidukorraldus vähemalt kahe tunni jooksul alates kutse registreerimisest andmebaasis.

“Häirekeskuse päästekorraldaja andis väljasõidukorralduse ekslikult aga Orissaare kiirabibrigaadile sõiduks Muhu saarele Hellamaale,” ütles Freiberg, lisades, et mõistes eksitust, helistas päästekorraldaja Hiiumaale seal kiirabi vajanud inimesele ja vabandas.