Mihkli talu õuel kõrgub maja katusest kümmekonna meetri jagu kõrgemale suur jalakas. "Välk lõi jalakasse sisse nii, et puu üks külg on kuiv, kuid puud lõhki ei löönud, küll aga kratsis seda kohati," rääkis talu perenaine Mai Männiste ajalehele
.

Sealt liikus pikne puu küljest palkidest elumaja välisseina külge suunduvate pesu kuivatamiseks mõeldud kahte traati mööda hoonesse. Ühe traadi otsa kinnitatud kumm võttis hoo küll natuke maha, ent päris maja puutumata teise traadi kaudu tunginud välk ei jätnud.

Äikese lähenedes jõudis Mai maja peakilbist elektri välja lülitada. "Seda ma teen alati, kui pikne läheneb," kinnitas Mai. Igaks juhuks tõmbas ta elutoas stepslist välja ka televiisori, kuid köögis jäid veekann ja elektripliit seina.

"Istusin ise öösärgis voodil. Ütlesin endamisi: mine mööda, mine mööda... Järsku käis kõmakas. Haarasin kahe käega peast kinni ja pigistasin silmad kinni. Mind lõi täitsa kurdiks kohe. Ma ei kuulnud tükk aega õieti midagi. Pärast nägi tuba nii välja, nagu oleks sõda üle käinud. Kõik kohad olid prahti täis. Hea, et ma seinaplaatidega pähe ei saanud," lausus Mai.

Maja palkseina seestpoolt kattev saepuruplaat lõi välgust puruks ja osa tükke tungis vastasseina. Õnneks jätsid lööklainest paiskunud tükid puutumata tagumises magamistoas voodil istunud perenaise. Kardinapuud kukkusid alla. Välk virutas seintest välja pistikupesad ning seina küljest lahti juhtmed. Tapeet oli katki ja elektrijuhe koos stepsliga seina pealt maas. Üks seinaplaadi tükk tabas samas toas, kus viibis ka Mai, kapil olevat laualampi, mis saadud tabamusest ümber paiskus. Köögis stepslisse jäänud veekeetjal lõi pikne selle aluse kildudeks.

"Maja oli kärsahaisu ja sinist suitsu täis. Mõtlesin, et nüüd kusagil põleb ja jooksin ruttu majast välja," meenutas perenaine. Suitsuandur hakkas tööle. Mai helistas kõigepealt kiiresti oma pojale, kes omakorda tegi kõne häbaabinumbrile. Kell 7.52 sai häirekeskus teate, et külas põleb ühekordse palkmaja roogkatus. Kõrgendatud väljakutse peale kihutas Oitme poole kümme päästeautot. Päris nii hulluks olukord siiski ei osutunud ja tulekahju ei tekkinud, mistõttu osa masinaid saadeti poole tee pealt tagasi.

"Kui šokis vanainimene ütleb lärmava suitsuanduri taustal, et ta kõrvad ei kuule ja toas on ving, siis ei olnud mõtet ootama hakata, kas läheb põlema või mitte," põhjendas poeg häirekeskusesse helistamise vajadust. Päästjad kontrollisid igaks juhuks ka pööningu üle, kuid õnneks tuld kusagil polnud.

"Ma küll jumalat ei usu, aga seekord mulle tundus, et keegi mind kaitses. Öeldakse, et välgud on põletavad ja purustavad. Paistab, et seekord oli purustav," arvas Mai.

Naabrusesse jääval Laidu talul läksid ajal, mil välk Mihkli talu tabas, läbi kõik vooluringi ühendatud elektriseadmed ja vilkusid lambid.