“Res Publical on selged ja ranged tingimused igale võimalikule partnerile koalitsiooni moodustamiseks,” teatas Parts kolmapäeval tehtud avalduses.

Keskerakonna liikmed on Partsi sõnul Kohtla-Järvel tegelenud sundparteistamisega. “Neid seostatakse korruptsiooniga, avalike vahendite kasutamisega isiklikeks hüvedeks ja allilmaga, nende juhi üle peetakse ka praegu kohut.”

“Me peame hoidma Res Publica väärtusi nagu silmatera ja mitte vahetama neid peenrahaks,” deklareeris kolmapäeval Kohtla-Järve erakonnakaaslastega kohtunud Parts. “Tulenevalt eelnevast ei näe ma võimalust, et Res Publica saaks Kohtla-Järvel moodustada koalitsiooni Kohtla-Järvet niimoodi juhtinud poliitikutega. Selline samm oleks vastuolus Res Publica väärtuste ja põhimõtetega.”

Keskerakond ja Res-Publica on arutanud võimalust sõlmida Kohtla-Järvel koalitsioonilepe.

Ajalehe Põhjarannik andmeil lootis Keskerakond leppe juba teisipäeval allkirjastada, kuid Res Publica kohalikud juhid soovisid võtta veel mõtlemisaega, muuhulgas arupidamiseks partei juhtidega.

Eelmisel nädalal kukkus Kohtla-Järvel läbi nelja poliitilise jõu katse linna pikka aega valitsenud Keskerakond võimult kukutada.

Üks võimupöörde kavandajaid, Ühendatud Rahvapartei juht Viktor Andrejev ütles siis BNS-ile, et tõenäoliselt toetasid keskerakondlase Valeri Korbi valimist volikogu esimeheks just Res Publica liikmed, sealhulgas erakonna kohalik juht Hants Hint.