Meie maailm, planeet Maa, on täis enesekeskseid ja isekaid inimesi, kes ei huvitu loomadest. Nende jaoks on loomad alamad neist, neid võib peksta ja süüa. Mitte just väga palju aega tagasi leidsin ma video internetist, kus näidati, mis Koreas toimub koerte ja kassidega. Nad olid imeväikestes puurides (ruumi liikumiseks polnud), nende puure lihtsalt visati ja kõige tipuks nüliti neilt nahka elusast peast maha. See, nagu tänanegi lugu Marge Arumäest,  šokeeris mind ja pani mind vihkama inimesi, kes nii loomadega käituvad.

Minu jaoks on loomad võrdsed meiega, nad suudavad olla sulle sõbra eest ja pakkuda lohutust kõige kurvemal ajal.  Alati kui mul halb tuju oli maal olles, lohutas mind seal elav kass, Aadu. Ta nurrus ja lihtsalt suutis tekitada hea tuju. Loomadel on võime muuta inimese tuju.

Inimesed ei tohiks kohelda loomi halvasti, ka nemad on elusolendid. Neil võib küll olla väiksem aju ja nad pole nii arenenud kui meie, aga see ei anna meile õigust kohelda neid halvasti.

Looma ei tohiks võtta endale, kui sa pole valmis temaga kaasnevateks kohustusteks. Ma arvan, et Marge Arumäe ei olnud ealeski mõelnud sellele, mis saab tema poegivast koerast, kui ta läheb Saaremaale. Teda ei paista see isegi huvitavat. Ta lihtsalt jättis ketis koera surema.

Täna pettusin ma kohtu otsuses Marge Aruküla süütuks mõistmises. Tundub, et inimene võib loomaga teha mida iganes ta soovib, karistust ta selle eest ei saa.

Õnneks on olemas ka loomakaitseühinguid, nendest kõige kuulsam on kindlasti PETA. Ilma nendeta oleks maailm isegi veel hullem, siis ei oleks kedagi, kes loomi kaitseks.

Looma tuleb armastada, tema eest tuleb hoolitseda. Minu paljudel headel sõpradel on kas koer, kass või isegi rott olnud. Tean, et nad kõik on hoolitsenud nende eest ja ei ole neid kunagi ilma tähelepanuta jätnud. Enda sõbranna, Meryliisi, juures panen ma tema armastust koera vastu iga kord tähele. Väljas tema ja kutsikaga jalutamas käies panin tähele, et ta koer kardab autosi. Iga kord aga kui auto mööda sõitis, lohutas Meryliis koera. See on tõeline armastus looma vastu. Maailm oleks mitu korda parem, kui loomadel oleks sellised peremehed.

Olen kindel, et mina võtaksin endale looma alles siis, kui suudaksin tema eest vastutada ja teda korralikult kasvatada.

Mõned isikud vihkavad koeri, sest need on neile kallale tulnud. Siiski peaksid nad mõtlema, miks nad seda tegid. Alati võib olla, et koer kardab või teda on valesti kasvatatud. Kui koera või mis iganes looma valesti kasvatada, muutub ta iseloom väga halvaks ja ta võib kurjaks või sõnakuulmatuks muutuda.

Ma saan aru, et inimestel on liha vaja söömiseks. Siiski tuleks loomi tappes teha neile tuimestus või seda valutult teha. Loomadel peaks olema õigus sellele.

Ühtegi looma ei tuleks vihata- öelda, et tal ei ole õigust elada. On olemas väga palju elusolendeid, kes on kurjad ja tuleksid igal võimalusel inimesele kallale, aga selline ongi nende iseloom kohe algusest peale olnud. Siin kohal saab mainida näiteks krokodille või alligaatoreid. Nad tapaksid inimese kohe ära kui võimalus oleks. Selle pärast ei tohiks pahandada, nad toituvadki lihast. Meil ei tohiks olla õgiust öelda, et nad on kurjad. Nemad on meid tapnud küll aga kas meie ei ole ühelegi loomale siis liiga teinud? Meie, inimesed, võime öelda, et peame söögiks seda tegema aga kas nemad ei pea?

Me kõik peaksime loomade eest välja seisma, kuna nad ise seda teha ei saa. Siit maailmast peaks kõik vägivald ära kaduma. Ilma vägivallata oleks elu palju ilusam ja nn. Lillelisem. Loomad on tähtsad elusolendid ja me peaksime neid austama igal viisil, mis võimalik.