Pajula rääkis, et koolieelikutele kooli määramisel võeti arvesse kolme asjaolu. Esimesena arvestati elukoha lähedust ning seda, kas sama pere lapsed käivad selles koolis. Teine valiku kriteerium oli ainult elukoha lähedus ning kolmandana sai määravaks see, kas vanemad vennad-õed käivad samas koolis.

Pajula sõnul ei väljasta linn andmeid selle kohta, kas mõni kool on teistest vingem. Selge see, et me ei koosta edetabeleid ega väljasta andmeid selle kohta, kas mõni kool on populaarsem, ütles ta pressikonverenstil.

Pajula rõhutas, et lapsevanemana julgeks ta oma last panna ükskõik millisesse pealinna kooli, sest kõigis neis saab korraliku põhihariduse, millega hiljem igasse gümnaasiumi proovida.

Rahvastikuregsitri andmetel on Tallinnas 4200 kooliealist last, ent täna kinnitas haridusamet 4315 lapse astumise 1. klassi. Sügisel läheb kooli enam kui sada last rohkem, sest lisandusid ka kuueaastaselt kooli minevad lapsed ja väljaspool Tallinna elavad lapsed.

Tänase päeva jooksul saavad vanemad e-kooli moodulist teada, kuhu kooli nende laps on määratud. Homme teavitavad koolid vanemaid ning siis on 10 päeva jooksul aega otsustada, kas see kool neile sobib.

Andres Pajula ning haridusameti üldhariduse osakonna juhataja Viivi Lokk ütlesid, et kõik vanemad said oma lapse panna elukohalähedasse kooli. Koolide komplekteerimine sujus suurepäraselt, lisasid nad.

See, kas mõni kool peab laste rohkuse tõttu avama lisaklasse, on koolijuhtide otsustada, ütles Pajula.