"Olen Inglismaal täiskohaga lapsehoidja. Selle pere lapsed erinevad täiesti eestlastest ja ka oma naabritest. Need lapsed pole elus kordagi hamburgerit söönud ja nad ei käi kunagi autoga koolis. Nende toitumine on tervislik, riietus väga maitsekas, toad ülipuhtad ja nad on äärmiselt sõnakuulelikud," räägib Alic.

"Kui tulin suveks Eestisse, oli kõik nii teistmoodi. Inimesed riietusid väga sarnaselt: tossud või ketsid, alt kitsad teksad, pikk pluus ja lühike jope. Kõik tundus nii hall. Ka tervislikus eluviisis on eestlesed väga madalal tasemel. Igal hommikul on koolide juures kõik kohad autosid täis ja siis veel nurisetakse, et pole kuskile autot parkida!"

Olen nõus Aliciga ja innustan inimesi tervislikumalt elama ja erinevamalt riietuma. Peale kitsate teksade on ka moes ju bootcut lõikega teksad, lühikesed seelikud ja püksid. Mis puutub tervislikku toitumisse, siis selleks, et energiat saada, pole vaja süüa šokolaadi, energiat saab ka rohkelt leivast, pudrust ja meest. "Nende laste igapäevane hommikusöök oli puder või suur juustusai tomati, kurgi ja salatiga," ütles Alic.

Toitu tervislikult: Tervislikult toitumiseks ei olegi vaja oma menüüs erilisi muudatusi teha. Näiteks asenda kahjulikud näksid (krõpsud, šokolaad, saiakesed jne) tervislike vastu, milleks on õunad, pirnid, banaanid jm. Selle asemel, et juua Coca Colat või RC Colat, värskenda end klaasi piimaga, veega või sidruni veega. Tervislikuks toitumiseks tuleb süüa vaheldusrikkamat toitu ja kodus tehtud. See tuleb odavam, maitsvam, tervislikum ja seda jagub kauemaks ka, kui näiteks teha täiesti ise kodus valmis kapsasupp. Ka head restorani magustoidud on kodus tehtavad, leia vaid retsept, osta ained ja tegemisel aja näpuga järge.

Liigu piisavalt: Alici sõnul oli see lastega pere väga tervisliku eluviisiga. Nad käisid matkadel, väljasõitudel ja nädalavahetustel võtsid nad midagi ette koos terve perega. Eestis võib näha argipäeva õhtutel või pühapäeva pärastlõnal inimesi kohvikutes (kus on loomulikult kiitoit) või Hesburgeris. Selle asemel aga võiks minna parki rulluisutama või jalgrattaga selleks ette nähtud teele.

Riietu moodsalt: Moes on veel palju muud peale lühikese jope, pika pluusi või kitsaste teksade. Leia üles oma kapist ammu moest läinud pluus või püksid, sobita see moes oleva asjaga ja näed hea välja ega sarnane teistega. Inimestele jäävad meelde need, kellel on väga lahe iseloom ja kes julgeb riietuda erinevalt. "Minu kooliajal oli meie klassis tüdruk, kes sobitas koolivormi juurde alati midagi ekstra lahedat. Ükskord tuli ta kooli ja pluusi asemel oli tal hoopis midagi muud ja kirjumat, lipsu asemel kandis ta õhukest kaelarätti. See tüdruk oli ka esimene, kes ennast meie vanuste seas meikima hakkas," meenutab Alic.

Meie eesmärgiks on julgustada inimesi, et nad elaksid tervislikku elu ja riietuksid teistest erinevalt. Ära karda!