„Politseinikke ei hirmuta see Prantsuse idioot ega tema advokaat Ben Brafman,“ ütles allikas New York Postile.

Üks maailma rikkamaid ja võimukamaid rahamehi Strauss-Kahn oli sunnitud New Yorgi politsei Ida-Harlemi jaoskonnas maha rahunema, samal ajal, kui Brafman ja käendaja Ira Judelson Manhattani prokuratuuris kautsjonis kokku leppisid.

Räpane kong, kus vangidele antakse 1,80 dollarit maksvaid eineid, oli tõesti midagi muud kui 3000 dollarit öö maksev hotelli luksnumber, milles Strauss-Kahn päev varem mõnules.

Iroonilisel moel aitas Strauss-Kahn ise oma tabamisele kaasa. Nimelt oli tal laupäeval põgenemisega nii kiire, et ta unustas oma mobiiltelefoni hotellituppa. Oma asukoha reetis ta hotelli helistades, kui ütles, et unustas telefoni ja on Kennedy lennuväljal.

Nii juhatati politseinikud hotellist kohe lennuväljale ja Strauss-Kahn võeti lennukist maha hetk enne selle startimist Pariisi suunas. Et Prantsusmaa ja USA vahel pole kurjategijate väljaandmise lepingut, oleks Strauss-Kahni Prantsusmaalt väljanõudmine kujunenud aeganõudvaks ja keeruliseks.

Strauss-Kahni ohvrit, 32-aastast Bronxis elavat naist, kirjeldasid kolleegid tööka Aafrika immigrandina, kellel on mees ja vähemalt üks laps, 16-aastane tütar. Hotelli teatel on ta seal töötanud kolm aastat ja tema töötulemused on „rahuldavad“.

Toateenija sõnul sisenes ta vananeva naisteküti 28. korrusel asuvasse sviiti umbes laupäeva keskpäeval. Talle oli antud käsk tuba ära koristada ja ta arvas, et see on tühi.

Strauss-Kahn oli aga vannitoas ja ilmus sealt välja alasti. Naine koristas parasjagu magamistuba ning Strauss-Kahn lükkas ta voodile pikali ja ründas.

Naine põgenes sviidi esikusse, kus Strauss-Kahn tal aluspüksid alla rebis ja taas ründas, teatas politsei allikas.