Tunnustatud keemiakandidaat Ants-Lembit Tara juhitava ja keskkonnaministeeriumi litsentsi alusel ohtlike jäätmete ning just ravimite käitlemise ehk hävitamisega tegelev firma töö oli aegunud ravimid hävitada. Selle asemel pandi need aga salaja uuesti müüki, vahendas ETV saade "Pealtnägija".

Põhja prefektuuri narkopolitsei juhi Kaido Kõplase sõnul jõuti ravimite kuritegelikule taaskasutusskeemile jälile 2009. aasta lõpus juhuslikult kui värskelt vanglast vabanenud narkoärikas Juri Vassiljev (61) hüüdnimega Apteka võeti pahaaimamata järelkontrolli.

Politseiuurijad selgitasid välja Vassiljevi ehk Apteka suhtlusringkonna ning nende üllatus oli suur, kui staažika narkoärika kontaktina ilmus nähtavale lugupeetud inimene – 67-aastane tuntud ja tunnustatud keemiakandidaat Ants-Lembit Tara.

Et Taral varasem karistusregister puudus, siis mõistis Harju maakohus mullu novembris talle kokkuleppemenetluses tingimisi kaheaastase vangistuse. Samas sai Vassiljev aga reaalse kolme aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, mida arvestatakse tema kinnipidamisest 2009. aasta 16. detsembril.