Spordiselts Kalev käitub pehmelt öeldes kummaliselt,“ nentis Võrk. „Tänases ajalehes Eesti Päevaleht ilmunud artiklis „Kalevi staadion on jälle raskustes“ esitatud väiteist ilmneb, et staadioni saatus on seda hoonestusõiguse alusel kasutava spordiseltsi Kalev otsustada,“ vahendas raepress.

Võrgu sõnul jääb artiklist mulje, et linnal kui maa omanikul ei olegi õigust hoonestusõiguse võõrandamise protsessis kaasa rääkida.

„Spordiselts Kalev on staadioni majandamisega ja hoonestusõiguse lepinguga seatud kohustuste täitmisega juba aastaid kimpus olnud,“ tõdes Võrk. „Ebaefektiivse majandamise tulemusel raskustesse sattumises maaomanikku süüdistada on kohatu. Niigi oleme võlgade sisenõudmisel vastutulelikkust ilmutanud, maksetähtaega korduvalt edasi lükates.“

Võrgu sõnul saab üksnes linn kui maa omanik otsustada, kellele ja mis tingimustel hoonestusõigus üle anda, praegune hoonestaja ei ole volitatud võimalike huvilistega maa kasutamise üle läbirääkimisi pidama, enesestmõistetavalt tuleb hoonestajal kaasata selleteemalistesse läbirääkimistesse ka linn kui staadionirajatiste aluse maa omanik.

„Kahtlemata leidub võimekas arendaja, kes oleks võimeline staadioni majandamise üle võtma, kuid vaatamata majandusraskustele ei ole spordiselts Kalev seni tahtnud hoonestusõigust loovutada, seades loobumise eelduseks tingimused, millega linnal ei ole võimalik nõustuda,“ ütles Võrk.

Võrk tõdes, et spordiseltsile on saanud halvaks tavaks oma hädades kõiki teisi süüdistada. „Ei taheta tunnistada, et finantsraskused said alguse omaenda valedest otsustest ja juhtimisvigadest,“ nentis Võrk.

„Aga kahtlemata andis staadioni majandusraskustesse sattumisele täiendava hoobi kultuuriministeeriumi otsus loobuda Kalevi staadionil tantsupidude korraldamisest,“ nentis Võrk. „Tegemist oli kindla ja arvestatava sissetulekuga, millest ilma jäämine majanduslikult niigi keerulisel ajal ots-otsaga toimetulemise ilmselt suisa võimatuks tegi.“

Võrk sõnul jääb spordiseltsi esimehe Peeter Kreitzbergi väidetest mulje, justkui võlgade tekkimises oleks süüdi staadioni aluse maa omanik. „Hoonestusõiguse seadmise lepinguga võetud kohustuste täitmata jätmine ei tee neid kohustusi olematuks,“ rõhutas Võrk. „Kuniks leping kehtib, tuleb selles sätestatust kinni pidada.“

Eesti Spordiseltsil Kalev on Kalevi Keskstaadioni hoonestusõiguse tasu võlgu alates 2009. aastast, praeguseks on võlasumma kasvanud üle 51 000 €.

Võrk lisas, et linn on pika ja väärika ajalooga spordiseltsi majandusraskuste leevendamisel igati tõhusalt toeks olnud ning linna hoolimatuses süüdistada on küündimatu.

„Meenutagem, et mullu otsustas linnavolikogu rahalistesse raskustesse sattunud spordiseltsilt Kalevi Spordihall linna omandusse osta,“ ütles Võrk. „Suurtes rahalistes raskustesse sattunud MTÜ Eesti Spordiselts Kalev oli vara võlgade katteks eraettevõttele maha müünud, nähes ostu-müügitehinguga samas ette tähtajalise tagasiostuvõimaluse,“ meenutas Võrk. „Selle spordiajalooliselt legendaarse tähendusega spordihalli linnale omandamise eesmärgiks oli tagada selle säilimine ja heaperemehelik sihtotstarbeline kasutus.“