"Ostke Eesti Ekspressi, ainult siit saate värskeimaid uudiseid!" Tallinnat on peagi vallutamas väikesed punaste särkide, mütside ja ajalehevirnadega väikesed müügiinimesed. Kindlasti on see väga kasulik neile pisikestele, kes saavad arendada nii suhtlemisoskust kui ka mõista tegelikku raha väärtust. 

On väga armas, kuidas väikesed ajalehemüüjad ennast juba varajastel hommikutundidel rahvarohkematesse kohtadesse sisse on seadnud ning püüavad müüa nii palju lehti, kui võimalik. Nende silmis ei ole sellist ükskõiksust, mida on näha tavalisel tööinimesel näiteks mõnes rõivakaupluses, vaid nad on nõnda siirad ja innukad - siblivad ringi, silmis siiras tahe müüa üks ajaleht kõigile.

Eelmisest aastast on meeles üks noorem poisslaps Vabaduse Väljaku trollipeatusest, kes terve suve jooksul oli nii tubli ja energiline. Peaaegu igal hommikul trollist väljudes kuulsin müügimehe innustust täis müügipakkumist ja huumorit, milleks oli mõni kollase ajakirjanduse mõttetu uudis, näiteks keda kellega suudlemas nähti või kes mida poest ostab ja see ei olnud üldse halb. Kuigi uudis oli kuulutamiseks absurdne, siis selle esitamiseviis lapse suust, nagu oleks tegu vägagi olulise maailmat muutva sündmusega, näitas väikese inimese suurt tööindu. Väga tublid inimesed!

Väga hea oli näha, kuidas keegi otsustas internetist lugemise või kioskist ostu asemel hoopis nendelt pisikestelt osta, sest nende rõõm peale iga klienti oli siiras. See on nagu tunnustus neile ja sellest pole ju raske aru saada.

Ajalehemüük ei ole sugugi kerge töö: vara üles ja mitu tundi kõva häälega rääkimist, kauplemist ning iseenda turvamist, kuna vargad ja kahjuks ka pedofiilid ei ole meie tänavatelt kuhugi kadunud.

Tunnustagem neid väikeseid tublisid töösipelgaid, ostes just neilt ajalehti. Nii on nendegi laste suvi vaatamata töisele vaheajale rõõmus, tore ja ettevõtlik.