Terroristi käsiraamat on praegu üleval eestikeelsel leheküljel
rubriigis “Anekdoodid & Pullid naljad”. See üllitis õpetab, kuidas toidupoest ja apteegist ostetud ainetest lõhkematerjale valmistada ning kuidas käepärastest vahenditest pomme ehitada.

“Peaaegu igas korraliku suurusega linnas leidub relvakauplus ja apteek. Need ongi kaks sihtpunkti, mida potentsiaalne terrorist lõhkeainete hankimiseks peaks külastama,” kirjutab õpperaamatu autor sissejuhatuses. Samuti õpetab raamat ukselukkusid muukima, valmistama heitrelvi, lihtsamaid tulirelvi ja isegi rakette. Omaette peatükk on pühendatud ohutusnõuetele nende tööde juures.

“Reeglina on isikud, kelle interneti kodulehtedel nn terroristi käsiraamat üleval ripub, need meie märguannete peale ise sulgenud,” ütles ETAle kaitsepolitsei pressiesindaja Henno Kuurmann. Analoogselt on toiminud ka serverite omanikud, kui on avastanud taolist lektüüri oma serveritest.

Kuurmann lisas, et kui mõni isik peaks taolistes käsiraamatutes antud juhiste järgi lõhkeainet või lõhkeseadeldisi valmistama ja mõne plahvatuse korraldama, võib kõne alla tulla käsiraamatu internetti üles riputanud isiku kriminaalvastutusele võtmine lõhkematerjali või lõhkeseadeldise valmistamisele kaasaaitamises, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni kümneaastase vangistuse. Kui aga kahjuliku tagajärge ei järgne, ei ole taoliste käsiraamatute levitamine karistatav, küll aga on see eetiliselt taunitav.