Linnaelanike ja tegelikult ka terve Eesti elanikkonna pahameele tingis Tallinna linnavalitsuse otsus toetada perspektiivituna tunduvat linnatelevisiooni projekti pea kahe miljoni euroga, samas kui linnas on palju muid kohti, kuhu seda raha mõttekamalt paigutada - näiteks lagunevad lasteaiad.

See on ka liikumise eestvedajate üks põhieesmärke - toetada selle rahasumma eest parem lasteaedu, et lasteaialapsed ei peaks viibima lagunevates ja mõneti ka ohtlikes hoonetes. Tegelikult on linnas veel palju muidki kohti, mis vajaksid rahasüsti, alustades kasvõi täiesti ebarahuldavas olukorras tänavatest ja teedest.

Demagoogia linnavalitsuse esindajatelt algas pea kohe - abilinnapea Yana Toom, kes liikumise esindajaid vastu võttis, kostis, et tema ei saa küll aru, milles on probleem - keegi ju lasteaedadelt raha ära ei võta. Ja et televisioonile mõeldud raha ei puuduta üldse lasteaedu, see on hoopis teine raha. No tere tali. Ei puuduta? Kes selle eelarve siis huvitav koostas? Kas tõesti oleme jõudnud nii kaugele, et paneme eelarvet kokku ja ütleme sealjuures - sina, sina ja sina raha ei saa, mina aga saan kõik. Ja siin pole millegi üle vinguda, kuna minule ongi ette nähtud nii suur summa, teile aga mitte midagi. Minu teada eelarve aluseks olev arvutuslik rahahulk jagatakse eelarvekoostajate poolt, mitte aga ei ole nende näol tegemist kindlaksmääratud ja fikseeritud rahahulkadega, mida muuta ei saa.

Peale Yana Toomi on Tallinna linnavalitsuses mitmeid teisigi ametnikke, näiteks nooruke Siret Kotka, kes on korduvalt väitnud, et 15 000 inimest, kes on Facebookis liikumise "Raha lasteaedadele" lehega liitunud, tegelikult ei eksisteerigi! Peale seda, kui solvunud inimesed saatsid oma isiku kinnituseks Kotkale elektronkirju, saabus temalt ka uus vastus, mis kõlas veelgi rumalamalt, kui enne: "Tänan, et Te kirjutasite oma olemasolust. Kahjuks ei muuda see asja, sest enamus Facebooki nimekirjast on ikka anonüümne ja sellega liitujate olemasolu kontrollida ei ole võimalik"

Facebook on aga kõike muud kui anonüümne. Valdav enamus inimesi on seal oma isikliku nime ja näopildiga, tegemist ei ole anonüümse keskkonnaga, kus saab ühe ja sama arvuti tagant anonüümseid kommentaare jagada. Selle peaks küll Siret Kotka silmarõõm Priit Kutser talle selgeks tegema. Viimane sai tuntuks pärast meediaväljaannete online-keskkondade spämmimist ajuvabade kommentaaridega Keskerakonna toetuseks ning Haapsalu väikelastekodu põlengus hukkunute arvelt valitsuskriitikat tehes.

Siret Kotka võtku lahti suvalise inimese konto sealt toetajate nimekirjast ja ta näeb seal kõike, mida tarvis - inimese nime, elukohta, pilte, elulugu, töökohta. Ka lapsed, vanemad, sõbrad-tuttavad - kõik on olemas.

Seetõttu jääbki meile alles vaid kibe tõdemus, et tegemist on pesuehtsa demagoogiaga - kui sa pole keskerakondlane ja sinu nime pole Keskerakonna liikmete nimistus, siis tee mis tahad, aga sind pole olemas. Ja sinu sõna ei loe, sinu nõudmised ei loe, sest sind pole olemas.

Arusaamatu - kas tõesti siis on linnatelevisioon keskerakondlaste jaoks niivõrd tähtis ettevõtmine, et selle arvelt lasteaialastele mitte tähelepanu pöörata? Mis on neil inimestel selle vastu, et lasteadeade olukorda parandada? Miks isegi kesknoored tegelevad demagoogilise diversiooniga luues konkreetse Facebooki aktsiooni naeruvääristamiseks konkureeriva lehe ETV2 programmi lõpetamiseks ja selle raha tudengitele andmiseks? Kas erakondlik ajupesu on tõesti nii võimas, et juba koolilapsed harrastavad oma partei nimel demagoogiat ja suunatud mõtlemise kultiveerimist? Tundub nii ja selle üle on väga kurb meel.

Kuidas me saaksime seda olukorda muuta? Ma ei tea, sest senimaani on kõik püüdlused Keskerakonda kukutada jäänud tulemuseta. Ja tundub, et neil ongi Tallinnas vaba voli teha, mis iganes pähe tuleb - maksumaksja raha eest oma propaganda televisiooni üleval hoida, spetsialiste linnaametitest lahti lasta ja verivärskeid parteilasi asemele sokutada, riigilt maad välja petta ja sinna ebaseaduslikke turge ehitada, võileivahinna eest keskerakondlasest sundüürnikele Kesklinnakortereid müüa jne. Nimekiri on lõputu ja alati on kasusaajaks pooleks Keskerakond ja selle liikmed ning kaotajaks linnaelanikud.