Poodides on ikka maru kallid riided ja nii me siis igal hooajal 2x aastas kammime nädalavahetuste kaupa erinevaid ketipoode - Prisma, Maksimarket, Rimi; ka Stockmanni ja Kaubamaja päevadelt võib üht-teist sobiva hinnaga leida, viimasest küll järjest vähem.

Aga mitte kunagi pole mitte kusagil kaht ühesugust suurust asja, oleme käinud erinevates Seppälä (müüja vaatab oma arvutist, et on)kauplustes, et teisele ka midagi selga saada. 2x elus on õnnestunud saada sama nr sama asja teist värvi, mis oleks mu meelest ideaalne valik kaksikutele.

Eriti hull on jalanõudega. Lasnamäe keskustest olen ostnud isegi teisele nr. suuremad, sest lihtsalt ei ole normaalse hinnaga talvesaabast või kummikut. Aga need nö odavamad 299-500 maksvad pealisriided ja jalanõud lagunevad ka väga erinevalt ning puudusi avastad alles kandmise käigus. Nädala eest sain lastele pikad püksid, käis korra väljas - porised, pesin masinas ja oh imet, truki teine pool kadunud...

Ostsin Shust päeva allahindlusega kenad jooksusussid ja paar päeva hiljem vaatan, mis asi seal kannas ripendab. Lapsed teadsid rääkida, et olevat olnud liblikas - tänaseks(2 nädalat hiljem) on mõlemal paaril pool liblikat. Joped sain sügisel ka erinevatest Maksimarketitest ja vägagi erinevad mudelid - üks veab kogu aeg voodrit luku vahele ning teisel kadusid taskunööbid juba esimesel nädalal.

Ilusate müüja poolt lubatud jänesekarvaste äärtega talvesaabastega oli lugu kurvem, teine tüdruk pole siiamaani teise saapa lukku iseseisvalt kinni saanud ja ilupandlad hakkasid ripendama samuti paari nädalaga, misjärel tuli need lihtsalt eemaldada ja järgi jäid kenad augukesed. Tänaseks on ka teise paari ilulukk välisküljel ennast avanud - tundub lootusetult, aga on ka juba kevad ja prügikast ootab.

Teised paarid talvesaapaid, mis peavad alati varuks olema, sest lasteaiast tulles ei kuiva miski jalanõu ühe ööga, ostsin Mustamäelt kogupereodavpoest ja teisele ka mingist ketipoest nö lumesaapad, vetthülgavad, krõpsudega, mille krõpsud lipendavad ka pool meetrit küljel lahtiselt...

Üldiselt on veel selline probleem ka, et mu suhteliselt normkaalus pliksid veavad sandalettide krõpsud nii kinni, et ots jääb jala alla ja pikkade pükstega on sama lugu - venitasin viimati need nööbikummid viimseni välja ja nüüd püsivad püksid jalas, kuigi taguotsast veidi kottis. Kunagi sai Kaubamaja allahindlusest ostetud kenad stretšid põlvpüksid nr 98 2-aastastele, mis kõndides alla vajusid, nii et kogu aeg kergita, see-eest kandsid nad neid veel 5-aastastenagi!

Vaatame siis täna Stockmanni, kas meile ka miskit jalanõud või jopet jätkub, sest selga-jalga proovimata ikka ei saa kohe kuidagi, mõnikord ei õnnestunudki jalga sisse saada ja jope lehvis kui raseda ürp. Kena otsimist teistelegi!

P.S Kaltsukatest ostsime 2-4 aastastele, praegu pole sealt enam miskit võtta.