Delfi Spordi ajakirjanik Jurtšenko ütles ETV saates "Vabariigi kodanikud", et suusaliidu varjamisel ja vassimisel õigustust pole.

Suusaliit saanuks kogu selle asja ilma valetamata ära rääkida, kui oleks ajakirjanikele öelnud, et B-proov tuleb 7. aprillil, palume seniks mõistvat suhtumist, tegemist on ju Andrus Veerpaluga, ütles Jurtšenko.

"Ainus positiivne noot suusaliidu suhtlemisel ajakirjanikega oli see, et ei sunnitud valetama Andrus Veerpalu, et teda ei toodud eesliinile kinnitama, et positiivset proovi pole olnud. See oleks olnud kõige halvem, õnneks seda ei tehtud," märkis spordiajakirjanik. "Jüri Järv, Mati Alaver ja Toomas Savi võtsid tule enda peale."

Tema sõnul on treener Mati Alaver oma usalduskrediidi maha mänginud. Kui enne usuti Alaveri puhul kõike, mis ta ütles, siis nüüd on suhtumine teine - kui oled korra valetanud, suudad ju seda teistki korda, rääkis Jurtšenko.

Jurtšenko rääkis, et rahvas usub, et Andrus Veerpalu on saanud kõik võidud kõva tööga. "See on hea, seda ei saa neile pahaks panna seni, kuni seda ei pöörata vihaks kellegi vastu - et materdatakse ära see, kes julges meie ikooni puutuda."

Ta lisas, et antud juhtumi puhul oli reaktsioon nii valulik, sest tegu oli Andrus Veerpaluga. "Konkreetne juhtum oli valus teema."