“Mis tooks see kaasa ajakirjandusele, kui ta hakkab avaldama allikaid, kes annavad ajakirjandusele olulist informatsiooni? See tähendab, et ajakirjandust ei usaldata enam, sellepärast, et keegi ei julge enam midagi öelda off the record või oma nime mainimata, sest ta teab, et ta võib ühel hetkel lehes olla,” ütles Raudsaar Delfile.

Teine oluline moment lekitaja motiivide juures on Raudsaare sõnul küsimus miks see konkreetne inimene, kes infot andis, otsustas seda teha? “Sel teemal on ka ajakirjanduses arutletud ja üks võimalik vastus sellele, mis ei pruugi olla tõde, on see, et ta nägi, et suusaliit ei kavatsegi avalikustada mitte midagi. Ja eesmärk oli suusaliitu survestada,” vastas Raudsaar. Ilmselt ei suutnud lekitaja nende teadmistega edasi elada, arvas Raudsaar ja lisas, et alati ei ole lekitamise põhjus omakasu või nö ärapanemine.

“Ja üks motiiv on veel. Kui on kahtlus, et see dopingumetoodika on mäda ja annab nö punast see asi, mis ei peaks andma, siis järelikult tuleb see metoodika ümber teha ja me ei saa seda muidu teha, kui me sellest ei räägi. Nii, et siin võib olla ka laiem väga kasulik tulem kogu asjal,” arvas Raudsaar.