Filmi ühe režissööri ja produtsendi James Tusty sõnul on lugu Eesti laulvast revolutsioonist mõjuvõimas ning õpetajatele pakub see suurt huvi, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Projekti eesmärk on pakkuda Ameerika õpetajatele materjale ja tunniplaane seoses selle osa maailmaga, mida nad tihti ignoreerivad,” selgitas Tusty.

Komplekt, mis koosneb kolmest DVD-st sisaldab veel 160-leheküljelist raamatut. milles on 25-tunni detailsed plaanid. Lisaks 15 Euroopa kaarti ning 30 prinditavat dokumenti, nagu Molotov-Ribbentropi pakt ja Tartu rahuleping. Dokumendid on mõeldud kasutamiseks nii muusika-, geograafia-, kunsti-, ajaloo- kui ka politoloogiatunnis.

“Ameerika koolides küll käsitletakse natslikku Saksamaad, kuid Nõukogude Liitu eriti mitte,” selgitas Tusty õppekomplekti vajadust. 

Möödunud kuul nõustus haridus- ja teadusministeerium toetama koos filmiga välja antava metoodikaraamatu kujundamist ja trükkimist ning 1,5 miljoni õpetaja meiliaadresside kasutamislitsentsi saamist 22 400 euroga.

Ka välisministeerium annab USA keskkooliõpilasteni jõudva õppematerjali valimimisse oma panuse:  möödunud aasta novembris toetas ministeerium kolmest DVD-st ja juhendist koosneva komplekti tegemist 32 000 euroga ning tänavu märtsis sai USA organisatsioon Free To Choose Network 5500 eurot.

2007. aastal valminud dokumentaalfilm “Laulev revolutsioon” on USA ja Eesti ühistöö, mida saatis Ameerika kinolevis üllatav edu.