Eramaal tegutsenud loomade turvakodu suletakse Varjupaikade MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul maaomanike soovil, sest nad vajavad maad muuks otstarbeks. Varjupaikade MTÜ tänab kohalikke maaomanikke heatahtliku ning loomasõbraliku koostöö eest.

Varjupaikade MTÜ juht ütles, et turvakodus on praegu ligi 50 kassi ja 50 koera, kes endale kiiresti kodu otsivad. „Need loomad, kes pole 1. maiks endale kodu leidnud jagatakse meie viie varjupaiga vahel Pärnusse, Viljandisse, Rakverre, Valka ja Võrru laiali,“ selgitas Priks. Kuid tema sõnul on praegu ka kõikides teistes varjupaikades väga suur kohtade nappus.

„Seetõttu palume inimestel, kes plaanivad kevadel perre lemmiklooma võtta, tõsiselt kaaluda ka mõnele varjupaigaloomale kodu andmist. See teeks õnnelikuks nii mõnegi koduigatseva looma ja aitaks väga meie ruumikitsikust nii Virumaal kui ka mujal varjupaikades vähendada,“ kutsus Priks inimesi üles varjupaigast looma võtma.

“Me üritame aprilli jooksul võimalikult paljudele loomadele uued kodud leida. Selles osas on ka kõigi vabatahtlike abipakkumised igati teretulnud — nii loomadest piltide tegemisel, kuulutuste laialijagamisel ja muul viisil loomadele kodude otsimisel,” kutsus Priks loomaarmastajaid appi.

Pilte Virumaal loomade turvakodus ootavatest loomadest näeb aadressil turvakodu.varjupaik.ee ja ka Varjupaikade MTÜ Facebooki lehel.

2009.-2010. aastal tegutses Roodevälja külas Virumaa loomade varjupaik. Selle aasta alguses korraldati Virumaa loomade varjupaigateenus ümber ning senisest varjupaigast sai loomade turvakodu Rakvere varjupaiga kõrvale. Kokku leidis kahe varjupaiga tegevusaasta jooksul seal peavarju 330 koera ja ligi 800 kassi.

Varjupaikade MTÜ koondab loomade varjupaiku Pärnus, Viljandis, Valgas, Võrus ja Virumaal, kus leidis eelmisel aastal peavarju üle 700 koera ja ligi 1700 kassi ning kus elab pidevalt ligi 200 koduotsivat koera ja üle 400 kassi, kelle kohta leiab infot aadressil www.varjupaik.ee.