Sel talvel on Peterburis alla kukkunud jääpurikate tõttu hukkunud viis inimest, kaasa arvatud kaks last ning sajad inimesed saanud vigastada. Samuti on võimud sattunud kriitikatule alla, kuna on lubanud lammutada vanu ehitisi, vahendab BNS.

Protestist “Peterburi kaitseks” võttis osa umbes 700 inimest, vahendas AFP korrespondent. Meeleavaldajate seas olid nii liberaalse Jabloko liikmed kui ka tavaliselt Kremli-meelne erakond Õiglane Venemaa.

“Võimud demonstreerisid sel talvel oma võimetust võitluses purikate ja lumega,” ütles üks protestijatest, 45-aastane Tatjana Frolova.
Langevad jääpurikad, mis ripuvad pussnugadena jalakäijate pea kohal majakatuste äärtes, on talviti Venemaa tsaariaja pealinna igapäevane nuhtlus.

Teine meeleavaldaja, 68-aastane Svetlana Afanasjeva lisas: “Kes vastutab ajaloolise keskuse lammutamise eest, kus mitu vana ehitist on juba asendatud koletislike kaasaegsete konstruktsioonidega?”

Peterburi võimud palusid jaanuarikuus föderaalvõime eemaldada linn Venemaa ajalooliste paikade nimistust, pahandades kriitikuid, kes väitsid, et selle käiguga avas linn värava kinnisvaraarendajatele.