Vaatamata valitsuse poolt välja kuulutatud relvarahule jätkusid ka Gaddafi pooldajate ja mässuliste vahelised lahingud, teatab BBC News.

BBC korrespondent Tripolis teatas, et taevas pealinna kohal oli ööl vastu teisipäeva õhutõrjetulest valgustatud. Läheduses oli kuulda üht tugevat plahvatust ning kaugemal mitut plahvatusekõma. AFP teatel toimus plahvatus ka Gaddafi Bab al-Aziziya kompleksi lähedal.

Liibüa riigitelevisioon teatas, et pealinn on „ristisõdijatest vaenlaste pommirünnaku all” ja rünnati mitmeid objekte.

„Need rünnakud ei hirmuta Liibüa rahvast,” kuulutas riigitelevisioon.

Valitsuse pressiesindaja Moussa Ibrahim teatas, et esmaspäeval rünnati riigi lõunaosas Sebha linna. Lisaks sellele olevat liitlased rünnanud väikest kalasadamat Tripoli lähedal, mida tuntakse nime all Piirkond 27.

Pealtnägija teatas AFP-le, et pommitati ka 10 kilomeetri kaugusel Tripolist asuvat Bussetta mereväebaasi. Telekanali Al Jazeera teatel rünnati lisaks radarijaamu ja kaht õhujõudude baasi Benghazist idas.

Ibrahim väitis, et esmaspäevased rünnakud tapsid hulgaliselt tsiviilisikuid, eriti Sirti tsiviillennuvälja pommitamine.

Samuti väitis Ibrahim, et valitsusväed kontrollivad Misrata linna, mis oli mässuliste viimane tugipunkt riigi lääneosas. Mässulised vaidlevad sellele vastu.

Gaddafi väed tulistasid esmaspäeval suurtükkidest Zintani linna Tuneesia piiri lähedal, hävitades maju ja mošee, teatasid pealtnägijad Reutersile. Väidetavalt oli linna ümbruses 40 tanki.