Firma Air Seychelles lennuk oli ööl vastu esmaspäeva teel Mumbaist Seišellidele, kui noaga relvastatud reisija seda röövida üritas. Meeskond võttis mehe kinni ja andis ta vahepeatuse ajal Maldiivide politseile üle, ütlesid Seišellide riikliku lennufirma esindajad.

Kaaperdamiskatse toimus kaks päeva enne 11. septembri terrorirünnakute esimest aastapäeva. Seišellid nõudsid julgeoleku kontrollimist India Mumbai lennujaamas, kust lennuk startis.

Kaaperdaja püüdis juhikabiini tungida, kuid üks meeskonnaliige kargas talle selga ja teised tulid appi, nii et piloodikabiini ligi ta ei jõudnudki, ütles Maldiivide tsiviillennundusameti peadirektor Mohammed Razi.

“Draama oli lõppenud juba enne, kui lennuk Male lennujaamas maandus. Politsei vahistas ühe mehe. Me pole tema rahvuses kindlad, kuid tal oli India pass. Küsitleme veel üht reisijat, kes võib vahialusega seotud olla,” selgitas ta.

“Noaga mees olevat öelnud, et tahab lennuki teise sihtpunkti suunata, kuid täpsemaid üksikasju me veel ei tea,” lisas lennundusjuht.

Mumbai lennujaama andmeil oli lennukis Indiast startimisel 64 reisijat.