Kui ühel päeval tema poeg enam üldse kiusamise tõttu kooli minna ei tahtnud, sai emal asjast kõrini, kirjutab Iltalehti.

"Kiusamine oli peamiselt vaimne terror, kuid esines ka füüsilist vägivalda," selgitas Alasalmi. Tema poega sõimati ja kutsuti erinevate mõnitusnimedega, samuti lükati ta pikali ja hüpati ta peal. Ema pidas ka päevikut, kuhu pani alati kirja, mis koolis oli juhtunud.

Eelmisel sügisel läks Alasalmi asjast rääkima kiusaja emale, kuid siis läks asi käest ära. Kuna vastaspool keeldus temaga rääkimast, võttis Alasalmi kätte pooleteiseliitrise plastikpudeli ja hüüdis naisele: "Kasvata oma last, kuradi mutt!" ("Kasvata lastasi, saatanan ämmä!")

Vahejuhtum tõi talle kaasa süüdistuse au haavamises.

Teine intsident leidis aset mõni päev hiljem, kui Alasalmi läks taas kiusaja emaga kokkusaamist nõudma, et näidata viimasele oma kiusamiste kohta peetud päevikut.

Talle ei tehtud aga ustki lahti. Nördinud Alasalmi võttis maja ees olnud rula ja viskas selle maja aknasse.

Selle teo eest sai ta süüdistuse kahju tekitamises ja pisivarguses. Lisaks sellele pidi ta öö arestimajas veetma ning kõige lõpuks keelati tal kohtuotsusega kiusaja pere majale läheneda.

Pärast vahejuhtumeid on Alasalmi poeg aga läinud kooli juba parema meelega, sest enam teda ei kiusata.

Kuigi Alasalmi tunnistab, et oleks eelistanud olukorda tsiviliseeritult lahendada, ei kahetse ta oma käitumist.

"Kui ma vaatan oma poega, kes läheb rõõmsalt kooli, ei kahetse ma midagi. Praegusel juhul pühitses eesmärk abinõu," nentis ta ja kutsus lapsevanemaid üles koolikiusamisega mitte leppima.