Sellele vaatamata kippusid poliitikud kohati üksteisest üle karjuma ja oma repliikidega vahele trügima. „Seal on koos suured isiksused ja me teadsime, et võib sõneluseks minna. Poliitikuid instrueeritakse enne saadet küll, et nad ei räägiks korraga, aga kui saade läheb käima, siis kired möllavad ja juhtnöörid unustatakse ära. Samas ju olukord kontrolli alt ei väljunud,“ nentis Andres Kuusk.

Võrreldes teiste tänavuste teledebattidega oli tema sõnul vastasseis ägedam. „Pinget oli loomulikult kõige rohkem, sest oli ju ikkagi valimiste eelõhtu. Ja nii mõnegi erakonna jaoks oli väga palju kaalul,“ lausus Kuusk.

Ta tunnistas, et sisulist arutelu on üheksa saatekülalisega väga keeruline arendada. „Minu seisukoht on alati olnud, et debatti saab teha soovitavalt nelja-viie inimesega, maksimum kuuega, kõik mis on üle selle, on keeruline. Aga seaduse järgi tuleb erakondi võrdselt käsitleda, nii et kuhu see piir tõmmata? Kui tõmbad kuhugi piiri, siis esimesed väljajääjad hakkavad protestima. Valimissaadete korraldamine on olnud alati kompromissi otsimine,“ selgitas Kuusk, kes on ühtlasi ERR-i ühiskonna- ja poliitikasaadete toimetuse juhataja.

Küsimusele, kuidas tema enda arvates debatt õnnestus, ei soovinud Kuusk esialgu vastata. „Eks hindajad on vaatajad, ootame numbrid ära,“ ütles saatejuht.