Kevad on ilus aastaaeg? - Kuid kui kindel saab selles lauses ikka olla?  See on muidugi tore, et lumi sulab ja varsti saame me  rasked talvejoped ja suured kohmakad karvamütsid jätta koju kappi uut suurt külma ootama. Või mõtleme riietele, mis meil kapis on ja mida me saame kanda ilusal, kuumal suvel, mis ootab meid ees. Aga selleks, et sinna jõuda peame me rääkima ühest pisiasjast, KEVADEkuulutajast?

Minu mõistuse järgi ei ole kevadekuulutajaks mootrrattad ega tagasi tulnud linnud, vaid hoopiski miskit rõvedat. Midagi mis tekitab tahtmist karjuda, et tule taevas appi!! Noo nii - asume siis naelapäid kolkima ja koputame loomaomanike südametele. Loomad on armsad, seni, kuni nende järelt koristada! Mitte ei meeldi, et kõndides tänaval märkad, et lumi sulab ja mõelge kaasa, mis sulab sealt lume alt välja? Midagi rõvedat, midagi nii kohutavalt rõvedat, et tekitab tahtmist karjuda. Lume alt sulavad välja koerte junnid ja neid on absoluutselt igalpool ja valimatutes kohtades. Keset kõnniteed, sõiduteed vahest isegi maja ukse ees! Kas see on normaalne? Kas selline peabki olema kevad? Ootame seda pikisilmi, et saaks näha junne?

Oled oma lapse kärru pakkinud ja lähed parki ilma nautima. Tee on pikk ja keeruline sest sa pead end tahes-tahtmata mööda nihverdama sellest metsikust "miiniväljast" ja mida seal eemal näha? Loomakene kergendab end jälle sobimatus kohas. Ja mida teeb tema omanik? Hoiab kinni rihmast, vahib paremale ja vasakule ja kõnnib minema! Ta kõnnib lihtsalt ära. Ja mis jääb temast ja tema neljajalgsest sõbrast maha? Loomulikult uus "miin".

Kuna Tartus ei ole sellist organisatsiooni nagu seda on mupo, siis tahaks teada, et kes peaks talle märkuse tegema, et teda korrale kutsuda? Kui ise lähed noomima, siis ei ole see tagasiside loomaomanikult ehk kõige parem. Siis oled sina see kuri ja paha ning vaat, et sõimab su sedasi läbi, et talle endale jääb õigus! Kuid sina, hea inimene, kes sa julgesid sellele hooletule öelda, et ta käitus valesti, ära heida meelt! Sina oled ju kõik õigesti teind ning ole julgem ja tee neid märkuseid veelgi! Ehk saame muuta selle kevade tõesti nauditavamaks, kui see seni on olnud. Sest see kõik on ju alles kevade algus ja juba see on ära rikutud.