Oma patsientide nimekirja valimispropagandaks kasutamine on kindlasti taunitav, kuid kurioosne on see, et kirja sai ka inimene, kes on ammu surnud, märkis hea valimistava valvuritele arsti pöördumise edasi saatnud kodanik.

Vabaühenduste liidu EMSL juhataja Urmo Kübar hindas, et reklaamina on perearst Hallika kiri oma patsientidele iseenesest täiesti keskmine. „Selline, nagu neid praegu sajad inimesed üle Eesti vorbivad,“ sõnas Kübar. „Sisu poolest on Hallika rohkem eksinud ortograafia kui hea valimistava vastu.“

Kübar leidis, et kirja saatmise viis on iseküsimus.

„Spetsiaalselt perearstide kohta muidugi heas valimistavas midagi kirjutatud pole, aga arvata võib, et patsiendid, kelle hulgas on ilmselt erinevate erakondade pooldajaid, ei ole andnud oma aadresse perearstile mitte selleks, et tal oleks, kuhu oma valimisreklaami saata,“ arutles ta.

Kübar soovitas Helge Hallikal tulevikus sarnase mõtte tekkides endalt küsida, kuidas ta käituks, kui tema patsientide kontakte sooviks saada mõni teine kandidaat või mis tahes muud reklaami saata plaaniv firma.

„Ilmselt ütleks ta, et see ei ole sobiv,“ prognoosis Kübar. „Järelikult ei peaks ta seda siis aga ka ise tegema.“

Hallikal on Reformierakonna üldnimekirjas 120. koht. Ta kandideerib Tallinnas Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas.

Perearst Hallikaga ei õnnestunud Delfil kontakti saada.