Rahvusvahelise koostööprojekt Eyeglass Project raames kontrollivad kinnipeetavate nägemist neli optikut Inglismaalt ja projektijuht ning Prison Fellowship International rahvusvaheliste programmide osakonna töötaja Ameerika Ühendriikidest, ütles ETAle Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskuse juhatuse esimees Avo Üprus.

Päevas kontrollitakse keskmiselt 90 inimese nägemist, kellele vaja, kirjutatakse välja ka prillid. Üpruse sõnul on optikutel kontrolli ajal käekotis kaasas 120 kilo prille.

Prilliprojekt hõlmab kõiki kinnipidamiskohti, samuti vanglast vabanenute varjupaiku ning teisi heategevusorganisatsioone. Kümne päeva jooksul käiakse läbi erinevad vanglad, täna töötatavad optikud keskvanglas, homme Männiku varjupaigas, ülehomme Ämari vanglas, edasi Maardu, Harku, Tallinna, Viljandi, Murru ja Pärnu vanglates.

Projektis osalevad Prison Fellowship International, Vision Aid Overseas ja Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus. Projekti sujuvale korraldusele aitab kaasa justiitsministeeriumi vanglate osakond.

Prison Fellowship International on rahvusvaheline kristlik vanglahoolekande organisatsioon, mille tegevus toimub 95 riigis. Eesti osaleb selle organisatsiooni tegevuses ja erinevates projektides kaheksa aastat. Koostöösuhete hoidjaks ja arendajaks on Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus.

Vision Aid Overseas on heategevusorganisatsioon, mille tegevus on suunatud prille vajavate inimese elukvaliteedi parandamisele. VAO kasutab oma tegevuses vabatahtlikkuse alusel töötavaid professionaalseid optikuid ja silmaarste.

Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus on valitsusväline mittetulundusühing, mille tegevuse üheks eesmärgiks on kuritegusid toimepannud isikute resotsialiseerimine ühiskonda.

200 miljonit inimest üle maailma vajavad prille lihtsalt selleks, et elada normaalset elu.