Kinos saab tavaliselt peale filmi, mille eest on makstud, ka tasuta "kino". Seda inimeste näol, kes tunnevad end kinos nagu kodus ja ei pelga kõva häälega külajutte rääkida ega valjult filmi kommenteerida. Ja selliseid leidub pea iga seansi ajal.

Ühel korral sattusin istuma paarikese taha, kes oli parasjagu tülli läinud. Enne filmi käis äge sõnelus ja kasutati üsna vaba keelepruuki. Kohati ei suutnud minagi naeru kinni hoida. Tülitsevad inimesed käituvad vahel ikka üsna veidralt. Hoolimata sellest, et film oli vahepeal alanud, jätkus paarikese tüli. Kui mees midagi vaikselt ütles, siis karjus naine vastu: "Ära seleta siin, ole vait! Inimesed tahavd filmi vaada!" Kui mehe sosin ei häirinud eriti kedagi, siis naise pahandamine kostus küll üle saali ja nii mõnigi keeras vihase pilgu tema poole.

Teine naljakas seik oli filmi "Saag V" ajal, kui üks noor tüdruk ehmatas ja kukkus karjuma iga veidigi õudsama koha peale. Ta võpatas iga ehmatava heli peale ja kui filmis keegi surma sai, siis karjus: "Appi kui rõve, ma ei taha seda näha, miks nad nii teevad?" Taolist loba oli kuulda terve filmi vältel ja ausalt öeldes ajas ikka veidi vihale küll. No miks on vaja tulla vaatama õudusfilmi, kui kukutakse karjuma iga veretilga peale?

Filmi "Orb" ajal aga ei hoidnud üks noormees end tagasi, kui filmis helistati Eestisse ja räägiti eesti keeles. Seepeale kukkus ta seletama: "Täitsa p'****s, mingis kuulsas filmis räägitakse eesti keeles. Selline pärapõrgu nagu Eesti on sellises filmis!" Noh, oli uskumatu küll, aga kas kõva häälega oma hämmeldust väljendada on ikka sobilik?

Eks selliseid inimesi on palju, kes ei hoia end tagasi, kui miski ei meeldi või siis hoopiski meeldib. Kinos võiks ju end ikka viisakalt ülal pidada, kuna on ka teisi vaatajaid peale sinu ja nendega tuleks arvestada.

Kuid kinos käies olen saanud ka meeldivaid kogemusi, kui koos minuga vaatab filmi mõni kuulsus. Näiteks ühel korral sisenes kinosaali minu ees Tõnis Lukas. Väga uhke tunne oli. Samas olen ühes saalis viibinud ka näiteks Kanal2 reporteriga ja veel mõne kuulsama inimesega. Vahel aitabki just kohtumine tavalises kohas mõista, et ka nemad on inimesed ja elavad oma elu nagu kõik teisedki.